2011 m. liepos 19 d., antradienis

ŽAVIOSIOS VOVERAITĖS

jos nuostabios, žavios, traškios ir itin gardžios..;) atkeliavo iš dzūkijos miškų..ačiū draugo tetai..:) visuomet jaučiau silpnybę grybams, bet va į mišką kažkaip kojos pačios neneša..:)


naudojau:

  • voveraites;
  • dideles šv.bulves;
  • grietinėlę;
  • šoninės gabaliuką;
  • fermentinį sūrį;
  • svogūną;
  • alyvuogių aliejų, druską, j.pipirus;
kruopščiai nuplauname bulves su lupenom..perpjaunam išilgai ir išpjauname vidų..dedam į skardą, pašlakstome aliejumi ir pabarstome druska..viską pašauname į orkaitę..įkaitintoje keptuvėje pakepinam šoninę, svogūniuką ir dedame 15 min. virtas mūsų šauniąsias voveraites..:) šiek tiek pakepiname, pilame grietinėlę..pagardiname pipirais ir druska..nesinori dėti daugiau jokių prieskonių, kad neužgožti voveraičių skonio..:) kai bulves praktiškai iškepusios, į jų vidų dedame grybų įdaro, pabarstome sūriu ir užkepame kelias minutes, kol išsilydys sūris..viskas..griebiam įrankius ir lekiam mėgautis patiekaliuku..:)


10 komentarų:

  1. Gera idėja, taip bulves voveraitėmis įdaryti, ypač kai jau pabosta keptos voveraitės su virtomis bulvėmis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir aš jaučiu silpnybę šiems grybamas. O šis tavo patiekaliukas labai jau gardžiai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rennie - ačiū, todėl ir stengiuosi surasti įdomesnių pateikimų būdų, nes tradiciškai visada lengviausia pateikti..;)
    Rima - ačiū už komplimentus patiekalui ;) siūlau ir pačiai pabandyti pagaminti..:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. OOO.. man tokie patiekaliukai niam niam :) super skaniai atrodo čia pas Tave :) o mes šiandieną voveraites su šviežiomis bulvėmis valgėm tradiciškai :) niekada nenuviliantis skonis, ane? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Reda - pritariu dėl skonio visu 100 procentų..;) sugadinti jų niekaip neina..;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nuostabi idėja! O ir labai skanu turėjo būti. Niam niam niam. Spanuosis man voveruškos, per barzdą varvėjo, burnoj neturėjau...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Va šitokias bulvytes aš tiesiog dievinu! Kaip tikra lietuvė :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū Astutės..:) pateikimas itin paprastas, skonis fantastiškas - rekomenduoju, kad burnoj pajustumėt šį skonį..;))

    AtsakytiPanaikinti