2011 m. spalio 1 d., šeštadienis

ŠONINĖ SU GARSTYČIŲ PADAŽU

iš kokio mėsos gabalo gaminti - nusprendė vyriškosios giminės atstovas..;) man atiteko garbė sugalvoti, kaip pateikti..;) rezultatas ir skonis nenuvylė..;))

 naudojau:

  • kiaulienos šoninę, j.pipirus, soją;
  • salotoms: morką, porą, konservuotus pupelių daigus, kiaušinius, druską, j.pipirus, aliejų, actą;
  • padažui: garstyčių sėklas, česnaką, 12% grietinę, citrinos žievelę, cukrų, druską, čiobrelius, j.pipirus, aliejų;
pasirinkite gražią, su daugiau raumenukų šoninę..;) ją apibarstykite j.pipirais ir užpilkite šiek tiek sojos..šoninei skiriame minimaliai prieskonių, nes pagrindinis vaidmuo skirtas padažiukui..;) 
sekantis žingsnis - išverdame kiaušinius, kuriuos nulupame ir paliekame atvėsti..plonais šiaudeliais supjaustome morkytę, pusžiedžiais - porą ir dedame konservuotus pupelių daigus..beriame pagal skonį druską ir j.pipirus..
imame keptuvę, joje čirškiname šoninę..o kitoje keptuvėje - pakepiname supjaustytą česnaką, tada sudedame garstyčių sėklas..po kelių minučių pilame grietinę, paskaniname druska, j.pipirais, šiek tiek cukraus, jei jaučiasi rūgštumas (geriausia šiuo atveju naudoti grietinėlę)..nepamirštame įberti tarkuotos citrinos žievelės ir šviežių čiobrelių..
į lėkštę dedame salotas ir aš tik tuomet užpilu šiek tiek acto ir aliejaus..ant šoninės užpilame garstyčių padažiuką..tikras apsivalgymas..;))



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą