2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

SPRANDINĖS KEPSNIAI SU TROŠKINTAIS PANKOLIAIS

pankolius išbandžiau pirmą kartą ir visai patiko jų skonis bei simpatiška daržovė..;) nors rašo, kad jie artimiausi krapų giminaičiai, bet savo skoniu ir kvapu labiau primena anyžius, tačiau jį patroškinus stipraus anyžių skonio tikrai nesijautė..;) šią daržovę užskaitau ir manau, kad meniu dar ne kartą ją panaudosiu..;)

 naudojau:

  • 1 pankolį;
  • 2 skilteles česnako;
  • 1 svogūną;
  • 2 pomidorus;
  • sprandinės kepsnius, sojos padažą, j,pipirus, džiūvėsėlius;
nuimame pankolio viršutinįę lapų sluoksnį, jei jis šiek tiek parudavęs..viršūnėles nupjauname ir pasiliekame šakeles, kurios primena krapus..;) pankolį padaliname į keturias dalis.. įkaitintame aliejuje pakepiname griežinėliais pjaustytą česnaką, sudedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną..kai šie suminkštėja, dedame pankolio puseles..galiausiai joms apskrudus, sudedame ketvirčiais pjaustytus pomidorus..ir kelias minutėles pakepiname..visą turinį patalpiname į puodą ir įpylę šlakelį vandens, troškiname kol pankolis suminkštėja, bet nesuverda..paskaniname druska bei juodaisiais pipirais..
ant sprandinės kepsnių pilame šiek tiek sojos padažo, beriame juodųjų pipirų, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame, kol gražiai apskrus..
viską dėliojame lėkštėje, o pankolio troškinį papuošiame šakelėmis..skanaus..;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą