2012 m. sausio 7 d., šeštadienis

VIŠTIENOS KETVIRČIAI, GARDINTI CITRINA IR RAUDONĖLIAIS*

šiandien duoklė vištienai..;) skani ir sultinga vištiena, tik žinoma, jei jos neperkepi..;) rekomenduoju išbandyti..;)



  • 4 vištienos ketvirčiai;
  • 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. Kajeno paprikos (naudojau aštrią grūstą papriką);
  • 1 citrinos sultys;
  • 1 v.š. džiovintų raudonėlių;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
1. į dubenį sudėkite vištieną (ketvirčius padalinau į šlauneles ir blauzdeles), suberkite papriką, raudonėlius, supilkite aliejų ir citrinos sultis. Pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Rankomis gerai įtrinkite vištieną ir palikite marinuotis šaldytuve 30 min arba kepkite iš karto (aš specialiai kai kuriose vietose įpjoviau, kad greičiau įsigertų marinatas).
2. ketvirčius sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Patiekite su mėgstamu garnyru..;)


šaltinis iš "Virtuvės ekspresas".

4 komentarai: