2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

KIAULIENA SU BULVĖMIS IR PIEVAGRYBIAIS*

Turėjau "neaiškų" mėsos gabalą ;) Ant gabalėlių ar kepsnių nesinorėjo jo doroti, tad pavarčiusi knygą, radau jam tinkantį receptuką ;)


  •  mėsos gabalėlis, įpjaustytas oda;
  • druskos;
  • bulvių, nuskustų, perpjautų;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • džiovinto rozmarino;
  • 360ml vyno;
  • pievagrybių;
  • 300ml daržovių sultinio, karšto;
1. Kiaulieną įdėkite į didelę kepimo skardą ir gerai ištrinkite druska. Bulves sumaišykite su aliejumi, pasūdykite ir sudėkite į skardą, užbarstykite rozmarinus. Įkaitintoje 220 laipsnių temperatūros orkaitėje kepkite 20min., kol apskrus oda.
2. Lėtai pakaitinkite vyną ir užpilkite ant mėsos. Sudėkite grybus, supilkite sultinį. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite 1val.
3. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite dar 30min., ar, kol bulvės bus labai minkštos ir skystis beveik išgaruos. Išimkite iš orkaitės ir šiltai laikykite apie 15min. Mėsą supjaustykite riekelėmis ir patiekite į stalą. 
Žinoma, kepimo laikas priklausys nuo mėsos gabalo dydžio, taip kad nepamirškite sekti kepimo laiko.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"

2 komentarai:

  1. Oditėle,kokį naudoji foto aparatą patiekalų paveikslavimui,labai jau viliojančios foto...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū, Diana, malonu tai girdėti;) bandau pažinti ir prisijaukinti PENTAX K-r fotoaparatą:) tik dėl foto dar daug, oi daug reikia dirbti, kad jos būtų itin skanios:) be to ir tamsūs vakarai tam labai nedėkingi.. bet, kaip sako, viskam savas laikas ir tikrai išmoksiu ;)

      Panaikinti