2012 m. kovo 13 d., antradienis

MARINUOTI PIEVAGRYBIAI

Čia ir vėl "pasidarbavo" draugas su savo idėja - užsimarinuoti patiems pievagrybių. Savaitgalį "siaubėme" turgų, ta proga prigriebiau grybukų ir prie darbo:) Tai ir puikus garnyras, ir priedas prie įvairių patiekalų be to gavosi labai gaivūs :)


  •  1kg pievagrybių;
  • ~2l vandens;
  • 1 citrinos sulčių;
  • lauro lapelių, juodųjų pipirų, žiupsnelis druskos, grūstų aitriųjų paprikų;
  • ~1stiklinę acto;
  • 3-4 v.š.cukraus;
  • 4 skiltelės česnako, pjaustyto riekelėmis;
1. Užverdame vandenį, supilame citrinos sultis ir sudedame gerai nuplautus pievagrybius. Verdame apie 5 min. Supilame į kiaurasamtį.
2. Kitame puode užverdame vandenį, supilame actą, druską, cukrų ir visus likusius prieskonius. Rūgštumą-aštrumą reguliuojame pagal savo skonį.
3. Marinatu užpilame pievagrybius ir paliekame mažiausiai parai marinuotis. 
(1kg pievagrybių = 1l marinuotų).
Skanaus ;)



4 komentarai:

  1. Labutis.O tai kiek reikia vandens marinatui virt?Kazkaip neradau,kur parasyta :).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveika ;) kadangi iš 1kg gaunasi 1l, tad vandens marinatui pasiruošti užtenka ~1l :)

      Panaikinti
  2. iskilo klausimelis, o is karto marinatu uzpylus, dengti dangtelius, ar tik po paros laiko? beje gal zinote kiek laiko laikosi? ir kur geriau laikytis, saldytuve ar rusyje? Aciu uz atsakyma, labai norisi si recepteli isbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. stiklainius dangteliais reikia uždaryti iš karto ir juos laikiau šaldytuve. Jei rūsyje išsilaiko visos konservuotos gėrybes, manau, kad gali laikyti ir grybus. Šie grybai buvo paruošti greitam suvartojimui, todėl jei norisi laikyti ilgesniam laikui, siūlau paieškoti interneto platybėse receptų, beto stiklainiukus reikia gerai išplauti ir išdžiovinti orkaitėje.

      Panaikinti