2012 m. rugsėjo 20 d., ketvirtadienis

LAŠIŠA SU MANGO

Patariu iš karto nusipirkti gerai prinokusį mango, tuomet bus tik dar skaniau ;)


  •  4 lašišos gabalėliai su oda;
  • 1 mango;
  • pundelis kalendrų (naudojau petražoles);
  • 0,5 a.š. grūstos čili paprikos dribsnių;
  • ~50ml augalinio aliejaus;
  • 2 v.š. laimo sulčių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Nuo mango nulupkite odelę ir supjaustykite kubeliais, suberkite supjaustytas kalendras (petražoles), papriką, supilkite laimo sultis ir aliejų, pagardinkite druska ir išmaišykite.
2. Įkaitinkite grilio keptuvę ir patepkite ją aliejumi. 
3. Lašišos gabalėlius aptepkite aliejumi, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Dėkite į keptuvę odele žemyn ir kepkite 4-6min., po to apverskite ir vėl kepkite 4-6min. Kepimo laikas priklausys nuo gabalėlių dydžio. 
4. Ant iškeptų gabalėlių dėkite mango ir valgykite.
p.s. jei mango nepakankamai prinokęs, laimo sulčių nepilkite, nes bus per rūgštu.
Skanaus ;)


2 komentarai:

  1. Labai skaniai skamba ir atrodo, būtinai reikės išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dėkui, Spurgita ;) būtinai išbandyk, be galo skanu ir gaivu ;)

      Panaikinti