Nebūtina obuolius naudoti vien pyragams kepti. Šios bandelės nuostabios, greitai pagaminamos. Ir kas gali būti skaniau už obuolio ir cinamono kvapą ;)
- pakelis mielinės sluoksniuotos tešlos (5 lapeliai);
- 4 obuoliai;
- 1 v.š. sviesto;
- 100g cukraus;
- 50ml vandens;
- tarkuotos citrinos žievelės;
- cinamono;
- 1 kiaušinis;
1. Išimkite sėklas iš obuolių ir juos sutarkuokite.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.
3. Sudėkite obuolius, tarkuotą citrinos žievelę, supilkite vandenį ir troškinkite, kol vanduo išgaruos. Į pabaigą įberkite cinamoną.
4. Imkite tešlos lapelį ir padalinkite pusiau. Tuomet vieną pusę supjaustykite peiliu, ant kitos pusės dėkite obuolių įdaro. Kraštelius aptepkite plaktu kiaušiniu ir gerai užspauskite kraštelius. Kiaušinio plakiniu aptepkite bandelės viršų. Viso gaunasi 10 bandelių.
5. Bandeles kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20min. arba kol gražiai apskrus.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Skanus gyvenimas"
Panasios bandeles Maximoj budavo mano megstamiausios.. :) Niekaip nesuprantu kodel as ju nebandziau niekad kept namie :D
AtsakytiPanaikintiGeras klausimas ;) aš ir pati nežinau, kur buvau :D visa laimė, kad atradau receptą ;)
Panaikinticia tai reikalas...labai skaniai atrodo!
AtsakytiPanaikintiačiū, Ugne ;) tikrai labai gardžios ;)
PanaikintiButinai issikepsiu drauge, seiles bega ziurint i nuotraukas
AtsakytiPanaikintiTik nepamiršk, drauge, pavaišinti ;))
PanaikintiAčiū už įdaro receptą. Puikus :-)
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi, Vaivaj, kad patiko ;)
Panaikintilabai idomu kaip cia gaunasi 10 bandeliu is 5 lapeliu?
AtsakytiPanaikinti4 punkte parašyta, kad tešlos lapelį padalinti pusiau - iš jo gaunasi 2 gabalėliai iš kurių ir darote bandeles.. galima daryti vieną bandelę iš 1 lapelio, bet tuomet ji bus didelė ir gausis viso 5 bandelės.
PanaikintiGaminom , labai skanios :) aciu uz receptuka
AtsakytiPanaikintiačiū, labai malonu ;)
Panaikinti