2012 m. spalio 21 d., sekmadienis

LAŠIŠA SU ŠPARAGAIS

Oliverio receptai nuostabūs, tai manau patvirtins išbandžiusieji. Šį kartą didelių pastangų nereikalaujantis patiekalas ir be galo skanus ;)


  •  5 lašišos gabalėliai;
  • pundelis šparagų (žaliųjų arba baltųjų);
  • pundelis šviežių bazilikų;
  • 1 raudonasis čili pipiras;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • 4 ančiuviai ir jų aliejaus;
  • 4 nedideli pomidorai;
  • 1 citrina;
  • 5 rūkytos kiaulienos šoninės juostelės;
  • druskos, juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus;
1. Nupjaukite šparagų sukietėjusius galiukus arba nuskuskite skustuku.
2. Imkite skardą ir sudėkite šparagus, plėšytus bazilikus, griežinėliais pjaustytą čili pipirą. Išspauskite česnako skilteles, ančiuvius perplėškite į kelias dalis, įpilkite jų aliejaus, pasmulkinkite pomidorus, sudėkite lašišos gabalėlius, viską pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite rankomis.
3. Lašišą sudėkite odele į viršų. Citriną perpjaukite į keturias dalis ir išdėliokite kepimo formos kraštuose.
4. Kepkite apie 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~15min. Išimkite skardą, apliekite lašišą susidariusiomis sultimis, tuomet ant jos uždėkite po juostelę kiaulienos šoninės ir kepkite kol ji apskrus.
Skanaus ;)


šaltinis iš laidos "Jamie's 30 Minute Meals"

2 komentarai:

  1. Aš į šį patiekalą jau kelintas kartas žiūriu ir niekaip neatsižiūriu. man jame tos spalvos tokios gražios ir šiaip visos sudedamosios dalys manos skonio ♥

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aguonėle - šis patiekalas tikrai vertas, kad jį išbandytum ;) Tikrai be galo skanu ;)

      Panaikinti