Taip paprasta paruošti lengvą ir skrandžio neapsunkinančią vakarienę. Išbandykite ;)
- 2 a.š. skysto medaus;
- 4 a.š. Dižono garstyčių;
- 3 v.š. baltojo vyno acto;
- pusę puodelio alyvuogių aliejaus;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 1 vidutinio svogūno;
- 1 puodelio šviežių batono trupinių;
- 4 gabalėliai lašišos file;
- pundelis žaliųjų šparaginių pupelių;
1. Pirmiausiai pasiruoškite padažą, t.y į indelį sudėkite medų, garstyčias, supilkite actą, alyvuogių aliejų, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais bei viską gerai išplakite.
2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudekite į skardą. Ant viršaus užpilkite 2 šauktus padažo ir sumaišykite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5min.
3. Blenderio pagalba susimalkite šviežių batono trupinių (2-3 riekelės) ir įpilkite 1 šauktą padažo. Išmaišykite.
4. Ant lašišos gabalėlių užpilkite 1 šaukštą padažo, paskirstykite rankos pagalba ir ant viršaus dėkite batono trupinius. Pagardinkite šiek tiek druska ir juodaisiais pipirais.
5. Svogūnus skardoje šiek tiek pastumkite į šonus ir dėkite lašišą. Kepkite apie 10min.
6. Pasūdytame vandenyje virkite šparagines pupeles apie 4min., kad išliktų traškios. Prieš dedant į lėkštę gerai nuvarvinkite ir užpilkite šiek tiek padažo. Patiekite kartu su lašiša.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
Sis skanestas man primine, kad jau senokai lasisos nevalgiau.. :)
AtsakytiPanaikintipats laikas, Medeja, pasimėgauti žuvyte ;)
Panaikinti