2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

AVOKADAS SU JUODAISIAIS PIPIRAIS

Tik ne per seniausiai pradėjau kažką daryti iš avokado, mat anksčiau nežinojau, kad minkštas reiškia sunokęs ir geras;)
Puikus užkandis ir tikras skanumėlis, valgant su skrebučiu ir užliejant šiek tiek padažiuko.


  •  1 sunokusio avokado;
  • 1 v.š sojos padažo;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • 1,5 - 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • šv. maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio aitrios maltos rūkytos paprikos arba aitriųjų paprikų miltelių (dėjau aitrios grūstos paprikos);
1. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite griežinėliais (siūlau perpjauti dar nenulupus odelės, nes kitaip galite jį šiek tiek sutraiškyti).
2. Padažui sumaišykite soją, citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir paprikos miltelius. 
3. Padažą užpilkite ant avokado ir užberkite juodųjų pipirų.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Virtuves kerteles"

4 komentarai:

  1. O nebandei su Fish sauce? Labai skaniai ir sočiai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū, Odeta ;) nebandžiau, nes neturiu..tačiau improvizacijoms nėra ribų ;)

      Panaikinti
  2. Turiu pasakyti, kad stipriai pagerejo fotografijos;)

    AtsakytiPanaikinti