2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

LIETINIŲ BLYNŲ PYRAGAS SU VARŠKE

Kadangi užgavėnėms kolektyvas organizuoja blynų suneštinį, bendrom jėgom su kolegėmis nutarėme, kad tam labai tinkamas bus blynų pyragas ;)

Lietiniams:
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 v.š. cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 250ml pieno;
  • 250ml vandens;
  • 225g miltų;
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 4 v.š. aliejaus arba tirpinto sviesto;
Varškės įdarui:
  • 900g varškės;
  • 5-6 v.š. saldaus kondensuoto pieno;
  • žiupsnelis cinamono;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
Aptepimui:
  • 1 kiaušinis;
  • 30g cukraus;
  • šiek tiek sviesto ir džiūvėsėlių formai;
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Tuomet supilkite pieną ir vandenį bei išmaišykite. Persijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą. Ir supilkite aliejų ar tirpintą sviestą bei dar kartelį gerai išmaišykite, kad tešla būtų vientisa.
2. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite paviršių aliejumi. Įpilkite samtelį tešlos, paskirstykite po keptuvą ir apkepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Išeina 12-15 blynų.
3. Varškę gerai išmaišykite su kondensuotu pienu, cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
4. Imkite 24cm skersmens skardą. Ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais (aš tiesiog išklojau kepimo popieriumi).
5. Dėkite lietinius ir kiekvieną pertepkite varškės įdaru. Ant viršaus uždėkite lietinį, kurį aptepkite kiaušinio ir cukraus plakiniu.
6. Pyragą kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40min. Valgykite šiltą.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Sonatinos receptai"

6 komentarai:

  1. Aš irgi planavau kepti blynų tortą, bet galiausiai nusprendžiau mažiau žaisti, ir vis dar kepu čirvinius blynus :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prajuokinai, Vilma ;))) valandžiukė ir jau kepė orkaitėje :) skanių blynų ;)

      Panaikinti
  2. labai skaniai atrodo tikrai isbandysiu koki savaitgali;-)saunuole as vis negaliu tavim atsistebet:-*

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū, Agnuže ;)* tai labai paprasta ir nesudėtinga ;)

      Panaikinti