2013 m. balandžio 6 d., šeštadienis

KIAULIENOS KEPSNELIAI SU VYNO IR KAPARĖLIŲ PADAŽU

Mano kolegės vis galvoja, kad virtuvėje praleidžiu daug laiko. Noriu patikinti, kad aš "negyvenu" joje ištisas valandas, o valgyt juk reikia kasdien ;) Todėl patiekalus renkuosi paprastučius, greitai pagaminamus ir prieinamus savo ingridientais. 


  • 5 kiaulienos nugarinės gabalėliai;
  • miltų apvoliojimui;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. sviesto;
  • ~180ml balto sauso vyno;
  • 2 v.š. citrinos sulčių;
  • 2 v.š. nusausintų kaparėlių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Kiaulienos nugarinės kepsnelius pamuškite plaktuko lygiąja dalimi. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Apvoliokite miltuose ir perteklių nupurtykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius atidėkite šiltai į lėkštę.
3. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė kepsneliai, supilkite vyną ir citrinos sultis. Pamaišydami kaitinkite 4-5min., kol padažas pradės tirštėti. Sudėkite sviestą, kaparėlius, pagardinkite druska. Grąžinkite kepsnelius į keptuvę ir apipilkite padažu, kad jie sušiltų.
Skanaus ;)


2 komentarai:

  1. Aš vyno paimčiau dvigubą kiekį, kad vieną taurę galėčiau išgert kol pietus bus pagaminti :D

    AtsakytiPanaikinti