2013 m. gegužės 16 d., ketvirtadienis

ITALIŠKI MALTINIAI APSUKTI RŪKYTA ŠONINE

Tiesiai šviesiai - gavosi tobuli ;) Greitai paruošiami ir tokiais priklydusį svečią galima drąsiai pavaišinti.

  • 700g maltos kiaulienos ir jautienos;
  • 250g rūkytos kiaulienos šoninės riekelių;
  • 1 svogūno;
  • 100g kedrų riešutų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • žiupsnelis šv.petražolių;
  • 100g džiūvėsėlių;
  • 70g kietojo sūrio;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. 
2. Keptuvėje apkepkite svogūnus. Tuomet sudėkite riešutus. Dar šiek tiek pakepkite ir galiausiai suberkite česnaką.
3. Į faršą sudėkite džiūvėsėlius, smulkintas petražolės, tarkuotą sūrį, įmuškite kiaušinį ir apkeptą mišinį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišykite.
4. Tuomet darykite norimo dydžio maltinukus, apsukite šoninės juostele ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku.
5. Maltinukus apskrudinkite gerai įkaitintoje keptuvėje.
6. Sudėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30min. 
P.S. faršo dėjau virš 500g ir padalinau į 8 maltinukus. Šoninės juostelių buvo taip pat 8 (140g).
Skanaus ;)


šaltinis iš žurnalo "Moters savaitgalio" virtuvė

2 komentarai:

  1. Oi Oi koks grožis!!! Seilė tįsta iki nežinau kur....nors kiaulienos nevalgau, sugriešyčiau dėl tokio skanumyno. FANTASTIKA!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiūūū, Odeta ;) skonio prasme mane jie labai sužavėjo, o ir iš antrosios pusės suslaukiau daug "liaupsių" ;)

      Panaikinti