2013 m. birželio 20 d., ketvirtadienis

KEPTUVĖJE KEPTI KARŠTI SUMUŠTINIAI

Gal pasirodys, kad tokiame karštyje karšti sumuštiniai ne pats geriausiais variantas, bet vakarienei ar pusryčiams jie idealūs.


  •  8 riekelės čiabatos duonos;
  • 4 a.š. alyvuogių aliejaus;
  • 4 a.š. žaliųjų alyvuogių pastos (galite keisti pesto padažu);
  • fermentinio sūrio riekelių;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 12 griežinėlių saliami dešros;
  • šv. petražolių;
1. Išdarinėtą papriką supjaustykite į 4 dalis ir pridengę folija, kepkite sausoje keptuvėje ir abiejų pusių, kol šiek tiek suminkštės ir įgaus dūmo kvapo. Tuomet apibarstykite druska, alyvuogių aliejumi, susukite į foliją ir palikite 10-15min. (žinoma galite dėti  nekeptas paprikas arba marinuotas aliejuje).
2. Čiabatos riekeles iš vienos pusės aptepkite alyvuogių aliejumi. 
3. Apverskite ir ant keturių puselių užtepkite žaliųjų alyvuogių pastos. Išdėliokite ant jų fermentinio sūrio riekeles, tada dėkite juostelėmis supjaustytą papriką, saliamio griežinėlius, šv. petražolių ir vėl sūrio. Galiausiai uždėkite čiabatos riekelę (apteptos aliejumi riekelės turi būti iš sumuštinio išorės).
4. Sumuštinius sudėkite į įkaitintą keptuvę be aliejaus. Ant viršaus uždėkite folijos ir paslėkite, t.y. uždėkite puodą ir 2-3 skardines, kad susidarytų svoris ir sumuštiniai būtų suspausti.  Ant vidutinės ugnies kepkite 2-4 min., po to apverskite, vėl paslėkite ir apskrudinkite iš kitos pusės.
Skanaus ;)


2 komentarai: