2013 m. gruodžio 9 d., pirmadienis

SAUSAINIAI SU DŽ.SPANGUOLĖMIS IR CINAMONU

Kalėdos šiais laikais ateina anksčiau nei senais gerais laikais, kai joms ruošdavomės Kūčių išvakarėse ir tik tada pasipuošdavome eglutę. Keičiasi laikai, keičiasi "mados" ;) 
Nors dovanų visuomet smagu gauti, nepriklausomai nuo metų laiko ir švenčių. Puikia kava mane pavaišino Kavosdraugas.lt. Gavau "Bravissimo Espresso" pakelį - tai vidutiniškai skrudinta, aukščiausios kokybės 100 % Arabica kavos rūšis. Viena iš geriausių rūšių auginamų kalnuotose vietovėse. Kava puikiai tinkama ruošti tikrą Itališką espresso kavą.
Artėjančių švenčių proga namus "pakvėpinau" cinamonu kvepiančiais skaniais sausainiukais ;)


  • 250g minkšto sviesto;
  • 530g cukraus;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 650g aukščiausios rūšies miltų;
  • 3/4 a.š. druskos;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a.š. kepimo sodos;
  • 2 a.š. malto cinamono;
  • didelės saujos dž.spanguolių;
1. Išsukite sviestą su cukrumi iki purumo. 
2. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
3. Persijokite miltus, druską, kepimo miltelius, sodą ir cinamoną, įmaišykite į sviesto mišinį. Sudėkite džiovintas spanguoles (galite pasmulkinti, jei uogos didelės). Tešlą gerai išminkykite.
4. Rankomis darykite kamuoliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Suteikite sausainiams formą - spustelėkite kamuoliukus delnu ar dideliu šaukštu. 
5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusius sausainius palikite visai ataušti.
p.s. gaminau iš pusės normos ir gavosi ~43 sausainiukai.
Skanaus ;)
receptas iš žurnalo "Virtuvė nuo..iki"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą