2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

MENKĖS KEPSNELIAI SU PARMEZANO IR SEZAMO KEPURĖLE

Iš žuvies pagaminami patiekalai skanūs ir lengvi skrandžiui, tik svarbiausia jos neperkepti. O jei dar pateikiama įdomiau, tuomet iš viso puiku ;) Kalbu būtent apie šį patiekalą - labai patiko kepurėlė - prie progos būtinai išbandykite.

4 porcijoms:
  • 800g šaldytos menkių file;
  • 50g sviesto;
  • 50g džiūvėsėlių;
  • 30g parmezano;
  • 10g sezamo sėklų;
  • 400g vyšninių pomidorų;
  • žiupsnelio dž.baziliko;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Atšildytą menkių file supjaustykite maždaug 150-200g gabalėliais ir pabarstykite juodaisiais pipirais.
2. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su sezamų sėklomis, džiūvėsėliais bei sviestu. Masė turėtų būti tarsi minkoma tešla. Suformuokite paplotėlius ir uždėkite ant žuvies gabalėlių.
3. Į aliejumi pateptą kepimo skardą suguldykite menkių kepsnelius. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15min. Likus kepti 5 min, į tą patį indą sudėkite bazilikais, juodaisiais pipirais ir druska pagardintus pomidoriukus (man teko "susisukti" su vienu paprastu pomidoru;) ).
Skanaus ;)


receptas iš Rimi reklaminio lankstinuko

2014 m. vasario 18 d., antradienis

MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA

Labai maloniai nustebino kepta rūkyta lašiša. Visuomet atrodė, kad bus be galo sūru ir be skonio, bet tokie nuogąstavimai buvo be pagrindo. Rekomenduoju ;)

2 porcijoms:
  • 150g makaronų;
  • 100g poro;
  • 150g rūkytos lašišos;
  • 150g saulėje džiovintų pomidorų;
  • 2v.š. aliejaus;
  • žiupsnelio šv.petražolių;
  • juodųjų pipirų;
1. Išvirkite makaronus.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite žiedais supjaustytą porą, suberkite smulkintus pomidorus, smulkintą lašišą, virtus makaronus ir smulkintas petražoles. Išmaišykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
Skanaus ;)
 

idėja iš rudens "Virtuvės mitų griovėjų" žurnalo

2014 m. vasario 15 d., šeštadienis

BULVIŲ SALOTOS SU RIDIKĖLIAIS

Kuo toliau, tuo labiau norisi pavasario ir šviežių pavasarinių daržovių bei daugiau spalvų lėkštėje. Taigi ta proga gaminau šias salotas ;)

 2 porcijoms:

  • 4 nedidelių virtų bulvių;
  • 2 virtų kiaušinių;
  • 4 ridikėlių;
  • saujos žaliųjų žirnelių;
  • žiupsnelio šv.petražolių;
  • padažui: 4a.š. majonezo, 0,5 a.š. grūdėtųjų garstyčių, druskos, juodųjų pipirų;
1. Lėkštėje išdėliokite supjaustytas bulves, kiaušinius, ridikėlius. Užberkite žirnelius ir pjaustytas šviežias petražoles. 
2. Sumaišykite padažui išvardintus ingridientus ir užpilkite ant salotų.
Skanaus ;)


idėja iš fb puslapio "Valgau be sąžinės graužimo"

2014 m. vasario 13 d., ketvirtadienis

TORTILIJA SU VIŠTIENA IR AVOKADU

Labai skaniai pavalgėm, dar ir kolegėms teko paragauti ;) Su įdaru, kai visada, galima sužaisti pagal jūsų skonius ;)


  • 8 tortilijų;
  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • raudonosios paprikos, grūstos čili paprikos, maltos kalendros, dž.čiobrelių, druskos;
  • salotų (špinatų lapai, aisbergo salotos);
  • 1 pomidoro;
  • pusės ilgojo agurko;
  • 1 avokado;
  • padažui: 3 v.š. majonezo, 3 v.š. grietinės, 2 skiltelės česnako, šv. krapų;
1. Vištienos krūtines perpjaukite išilgai. Apibarstykite iš abiejų pusių prieskoniais. Dėkite ant kepimo popieriaus, uždenkite popieriumi ir švelniai padaužykite kočėlu. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir iškepkite keptuvėje.
2. Ant pašildytų tortilijų išdėliokite daržovės, užpilkite padažo ir uždėkite vištieną.
Skanaus ;)


idėja iš fb puslapio "Valgau be sąžinės graužimo"

2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

GRIKIŲ SALOTOS SU BROKOLIAIS

Grikių mėgėjams šios salotos turėtų patikti ;) Ir maistingos, ir labai skanios, be to puikus variantas įsidėti pietums į darbą.


  •  pakelio virtų grikių;
  • 100g brokolių;
  • 1 morkos;
  • pusės svogūno;
  • 1 a.š. kario miltelių (nubrauktas);
  • žiupsnelio sėklų mišinio salotoms (pakepintų sausoje keptuvėje);
  • druskos, juodųjų pipirų, šv. petražolių;
1. Brokolius keletą minučių apvirkite karštame vandenyje (naudojau šaldytus) ir perliekite šaltu vandeniu.
2. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir jame pakepinkite kario miltelius. Tuomet sudėkite griežinėliais pjaustytą morką ir pusžiedžiais svogūną. Kepkite tol, kol daržovės suminkštės. Sudėkite brokolius, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Šiltus grikius išmaišykite su keptomis daržovėmis, Užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, jei reikia. Ant viršaus užberkite sėklų mišinio ir šv.petražolių.
Skanaus ;)

idėja paskolinta iš fb puslapio "Valgau be sąžinės graužimo"

2014 m. vasario 8 d., šeštadienis

BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU MORKOMIS IR ROZMARINU

Tai puikus pasiūlymas, jei norėsis šiek tiek kitokio skonio plokštainio. Paruošimui sugaišite mažai laiko ir galėsite mėgautis puikiu skoniu. Patiekti galite su lašiša, grietine ar tiesiog, kaip mėgstate.


2 porcijoms
  • ~10 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 1 kiaušinio;
  • žiupsnelio smulkinto šv.rozmarino;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Bulves, svogūną ir morką sutarkuokite stambia tarka (morką tarkavau smulkesne). Įmuškite kiaušinį ir pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite.
2. Indelius ištepkite aliejumi ir sudėkite bulvių masę. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min. arba tol, kol iškeps.
Skanaus ;)


idėja iš fb puslapio "Valgau be sąžinės graužimo"

2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

KEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU PARMEZANO SŪRIU

Vištienos krūtinėlė išliks sultinga ir su skania parmezano plutele. Paruošite labai greitai ir nereiks laukti, kol prieskoniai atliks savo darbą - juk tai Oliverio receptukas ;)

  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • 20-30g tarkuoto parmezano sūrio;
  • šv. rozmarino;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 4 riekelių rūkytos kiaulienos šoninės;
1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai ir gausite 4 vienetus.
2. Jas išdėliokite ant kepimo popieriaus. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, uždėkite šv.rozmarino lapelių ir užberkite sūrio. Krūtinėles uždenkite kepimo popieriumi ir kočėlo pagalba švelniai padaužykite, kad įsigertų prieskoniai ir priliptų sūris. Tuomet krūtinėles apverskite, vėl užberkite sūrio, uždenkite popieriumi ir dar kartelį padaužykite.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite krūtinėles. Apverskite, kai gražiai apskrus iš vienos pusės ir tada sudėkite kiaulienos šoninę, kuri priduos papildomo skonio ir neleis joms "išsausėti". 
Skanaus ;)



idėja iš "Jamie Oliver" laidos