Šis receptas patogus tuo, kad po vakarienės galite užmarinuoti vištieną ir kitos dienos pietums ar vakarienei jūs praktiškai nesugaišite laiko paruošimui - už jus pasidarbuos orkaitė ;)
- 1,2kg vištienos blauzdelių;
- 8 česnako skiltelių;
- 125g kalamata alyvuogių;
- 2 šakelių šv. rozmarino;
- 2 šakelių šv. čiobrelio;
- 1 citrinos;
- 5 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 500g šviežių bulvių;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Į dubenį sudėkite 3 smulkiai supjaustytas česnako skilteles, griežinėliais pjaustytą citriną, rozmarino ir čiobrelio šakeles, alyvuoges, supilkite 3 v.š. aliejų, pagardinkite druska ir pipirais.Sudėkite vištieną, gerai išmaišykite, uždenkite maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir marinuokite apie 4val. arba geriausiai per naktį.
2. Į kepimo skardą sudėkite vienodo dydžio supjaustytas kruopščiai nuplautas šviežias bulves, pilkite 2 v.š. aliejaus, dėkite 5 sutraiškytas česnako skilteles. Ant viršaus sudėkite vištieną ir viską permaišykite. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1val. arba tol, kol vištiena gražiai apskrus ir bus iškepus.
Skanaus ;)
idėja adaptuota pagal "www.marthastewart.com"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą