2014 m. rugsėjo 5 d., penktadienis

KIAULIENOS NUGARINĖS KEPSNIAI SU BROKOLIAIS, KEDRINĖMIS PINIJOMIS IR RAZINOMIS

Patiekale - tikra spalvų paletė, kuri džiugina ir akis, ir žinoma skrandį ;) Ne daug laiko reikalaujantis patiekalas, todėl skubantiems bus pats tas.

  • 4 kiaulienos nugarinės kepsnių;
  • 500g brokolių;
  • 1 mėlynojo svogūno;
  • 300g (3vnt.)saldžiųjų bulvių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 25g kedrinių pinijų;
  • 50g razinų;
  • druskos, juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus;
padažui:
  • 2v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1v.š. balzamiko acto;
  • 1a.š. Dižono garstyčių;
  • 1a.š. medaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje 4-5min., kol bulvės suminkštės bet nebus iki galo išvirusios. Tuomet nupilkite vandenį supylę į kiaurasamtį.
2. Į kepimo skardą sudėkite pusžiedžiais supjaustytą mėlynąjį svogūną, plonomis riekelėmis česnaką, kedrines pinijas, razinas, vienodais žiedynais išskirstytą brokolį, apvirtas saldžiąsias bulves, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišykite. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20min. arba tol, kol daržovės suminkštės.
3. Kiaulienos nugarinės kepsnius pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apkepkite keptuvėje ir abiejų pusių.
4. Į lėkštę dėkite iškeptas daržovės, nugarinės kepsnius ir ant viršaus užpilkite padažo, sumaišyto iš išvardintų ingridientų.
Skanaus ;)

Receptas ruoštas su Arimex riešutais ir razinomis svetainei www.riesutai.lt.


receptas iš "sortedfood.com"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą