2014 m. rugsėjo 21 d., sekmadienis

SPAGETI SU POMIDORŲ PADAŽU IR KREVETĖMIS

Patiekalo pagrindas yra paruoštas pomidorų padažas, kuris suteikia makaronams puikų skonį. Jį galite naudoti įvairiems patiekalams su makaronais, t.y. ruošiant su daržovėmis ar mėsa.


  •  200g spageti makaronų;
  • 12 šviežių krevečių;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 (400g) skardinės konservuotų smulkintų pomidorų;
  • kelios šakelės šviežių bazilikų;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • saujelės pjaustytų šv.petražolių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Priekaistuvyje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir česnaką. Šiek tiek pakepkite. Įberkite papriką, raudonėlius ir supjaustytus baziliko lapelius, suverskite konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Virkite pamaišydami apie 10min. Tada padažą sublenderiuokite.
2. Kitame puode pasūdytame vandenyje išvirkite spageti makaronus.
3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite smulkiai pjaustytą česnako skiltelę ir šviežias krevetes. Kepkite keletą minučių, kol krevetės iškeps.
4. Nusunkite spageti makaronus ir sudėkite atgal į puodą. Tuomet supilkite pomidorų padažą, sudėkite keptas krevetės ir petražoles. Išmaišykite ir patiekite.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą