2014 m. rugsėjo 8 d., pirmadienis

TRAŠKŪS VIŠTIENOS GABALĖLIAI SU ŽOLELĖMIS

Nepameluosiu - gabalėliai fantastiško skonio, traški išorė, sultingas vidus. Pietums ar vakarienei  papildomai patiekite su salotomis. O vakarėlio metu, tai idealus užkandis ;)

  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • 3 riekelių forminio batono;
  • kelių šakelių šviežių petražolių;
  • kelių šakelių šviežių krapų;
  • žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 1 kiaušinio;
  • miltų;
padažui:
  • 3v.š. majonezo;
  • 1v.š. grūdėtųjų garstyčių;
1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite maždaug piršto storio gabalėliais.
2. Į blenderį sudėkite plėšytas batono riekeles, petražoles, krapus, citrinos žievelę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską sublenderiuokite, bet ne per smulkiai, kad liktų stambesni gabalėliai.
3. Į dubesnes lėkštes sudėkite batono trupinius, į kitą - miltus, dar į kitą - išplaktą kiaušinį.
4. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištienos gabalėlius apvoliokite miltuose, nupurtykite jo perteklių, po to - kiaušinio plakinyje ir batono trupiniuose. Kepkite iš abiejų pusių, kol gabalėliai gražiai apskrus. Padėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius.
5. Patiekite su padažu.
Skanaus ;)

receptas iš "sortedfood.com"

2 komentarai: