2014 m. gruodžio 18 d., ketvirtadienis

KUSKUSO SALOTOS SU KREVETĖMIS, MIGDOLAIS, RAZINOMIS IR DŽIOVINTAIS ABRIKOSAIS

Kuskuso kruopos nėra ypač populiarios, tačiau labai vertingos, greitai paruošiamos ir gali būti derinamos su įvairiais ingridientais.


2 porcijoms:
  • 100g šviežių krevečių;
  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno;
  • žiupsnelio paprikos ir grūstos čili paprikos;
  • 130g kuskuso;
  • 30 g razinų;
  • 30g golden razinų;
  • 15g džiovintų abrikosų;
  • 30g migdolų;
  • 100g konservuotų avinžirnių;
  • saujelės šviežių petražolių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
1.  Krevetes pagardinkite paprikomis, druska, juodaisiais pipirais, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
2. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną. Kepkite, kol svogūnas bus iškepęs. Tuomet sudėkite krevetes ir kepkite keletą minučių.
3.  Kuskusą paruoškite pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio.
4. Į dubenį suberkite iškeptas krevetes su svogūnais, kuskusą, razinas, kubeliais pjaustytus abrikosus, pasmulkintus migdolų riešutus, konservuotus avinžirnius, smulkiai pjaustytas petražoles, viską pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.
Skanaus ;)


"Entertaining With Beth"

1 komentaras:

  1. kuskusas tiek pat vertės turi kiek balti miltai, jei ne pilno grūdo. bet atrodo labai apetetingai

    AtsakytiPanaikinti