2014 m. gruodžio 26 d., penktadienis

UŽKANDĖLĖS SU SILKE

Švenčių maratoną ne taip ir lengva atlaikyti, kai visi vaišina, kai stalai nukrauti gėrybėmis. Tikiu, kad skrandžiai pilni ir į silkės pusę nelabai norisi žiūrėti, beeeet artėja Naujųjų metų šventė ir šie vėrinukai gali būti puikiu užkandžiu bei stalo puošmena ;)

  • 6 duonos riekelių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1-2 virtų ar keptų burokėlių;
  • 1-2 silpnai sūdytų silkių;
  • 2-3 nedidelių marinuotų agurkėlių;
 padažui:
  • 2 v.š. majonezo;
  • 1 marinuoto agurkėlio;
  • žiupsnelio šv. krapų ir petražolių;
1.  Padažui skirtus ingridientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) ir sumalkite iki vientinos masės. Jei reikia, pagardinkite druska.
2. Paskrudinkite duonos riekeles. Išspauskite norimo dydžio gabalėlius arba supjaustykite juostelėmis ar riekelėmis ir įtrinkite česnaku.
3. Iš virtų ar keptų burokėlių išpjaukite/išspauskite formele gabalėlius atitinkančius duonos dydį. 
4. Ant duonos užtepkite paruošto padažo, silkės gabalėlį ir agurko griežinėlį, viską persmeikite mediniu iešmeliu. 
p.s jei norite, kad išliktų estetinis vaizdas, vėrinukus geriausia pateikti atvykus svečiams, nes ilgai stovint, majonezas susigeria į duoną, o burokėlis nudažo raudona spalva.
Skanaus ;)

patarimas: išbandykite su orkaitėje keptais burokėliais, t.y. juos nuplaukite, apibarstykite druska, juodaisiais pipirais, užpilkite alyvuogių aliejaus, įvyniokite į dvigubą folijos lakštą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1-1,5val. priklausomai nuo burokėlių dydžio. Tuomet išimkite, atvėsinkite, nulupkite ir gaminkite. 

pritaikyta pagal A.Stašaitytės-Masalskienės repcetą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą