2015 m. sausio 3 d., šeštadienis

RIEŠUTŲ SVIESTE MARINUOTI SPARNELIAI

Su riešutų sviestu labiausiai asocijuojasi sumuštinis su bananais, bet šis sviestas kuo puikiausiai tinka ir marinavimui. Įsitikinkite tuo patys.

4 porcijoms:
  • ~1kg vištienos sparnelių (8vnt);
  • 2v.š. kreminio riešutų sviesto;
  • 1v.š. medaus;
  • 2v.š. sojos padažo;
  • vienos žaliosios citrinos sulčių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
salotoms:
  • 3 apelsinų;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų; 
1. Dubenyje sumaišykite riešutų sviestą, medų, sojos padažą, citrinos sultis, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Sudėkite sparnelius, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba parai marinuotis.
2. Sparnelius kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40min.
3. Kol kepa sparneliai, pasigaminkite salotas. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, apelsiną - skiltelėmis ir palikite 30 min. Prieš patiekiant įpilkite alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
4. Iškeptus sparnelius patiekite su apelsinų salotomis ir ryžių makaronais, išmaišytais su trupučiu sojų padažo.
Skanaus ;)

patarimas: praėjus pusei kepimo laiko, apverskite spranelius, kad jie gražiai apskrustų iš abiejų pusių.

receptas iš "Felix" lankstinuko

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą