2015 m. sausio 14 d., trečiadienis

VIRTA LYDEKA SU CINAMONU

Šis patiekalas puikavosi ant Kūčių stalo. Kadangi jis gali būti patiekiamas tiek šaltas, tiek karštas, tad pietums ar vakarienei galite drąsiai patiekti ;) Atrodo paprastas patiekalas, bet padažas ir cinamonas suteikia gardų skonį.

  • 400g išdarinėtų lydekų be galvos;
  • juodųjų pipirų žirnelių, lauro lapo;
  • 1 didelės morkos;
  • 1 svogūno;
  • 2 v.š. majonezo;
  • 1 v.š. grietinės;
  • žiupsnelio šviežių krapų;
  • žiupsnelio cinamono;
  • juodųjų pipirų, druskos;
1. Puode užvirkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite kelis žirnelius juodųjų pipirų, lauro lapą, sudėkite lydekas ir virkite apie 10 min.
2. Nupilkite vandenį ir atsargiai atskirkite lydekos file nuo kaulų ir odos.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite per burokinę tarką sutarkuotą morką. Kai ji suminkštės, dėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kepkite, kol viskas suminkštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
4. Dubenėlyje išmaišykite majonezą, grietinę ir šviežius krapus.
5. Ant lydekos file sudėkite morką su svogūnais, ant viršaus - padažą ir pabarstykite šiek tiek cinamono. Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;) 

receptu pasidalino draugė :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą