2015 m. kovo 8 d., sekmadienis

TUNO UŽTEPĖLĖ SUMUŠTINIAMS

Užtepėlė gavosi labai lengva ir traški. Visą šitą gėrį galite pateikti ir kaip salotas.


  • 1 skardinės konservuoto tuno savo sultyse (130g gryno svorio);
  • 1 nedidelės morkos;
  • saujelės pjaustyto raudonojo kopūsto;
  • 1 svogūno laiško;
  • 1,5 v.š. graikinio jogurto;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Į smulkų kiaurasamtį sudėkite tuną ir palikite, kad nuvarvėtų sultys ir tunas būtų kuo sausesnis.
2. Į dubenėlį sudėkite tuną, per burokinę tarką sutarkuotą morką, plonai supjaustytą raudonąjį kopūstą, supjaustytą svogūno laišką, sudėkite graikinį jogurtą, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
3. Patiekite su skrudinto batono riekele. Taip pat galite dėti į pitas ar vynioti į tortiliją.
Skanaus ;)

patarimas: graikinį jogurtą galite pakeisti majonezu, tikrai bus ne mažiau skanu.


6 komentarai:

  1. Kaip tik turiu skardinę tuno ir galvoju, ką čia gero pagaminus, kad nebūtų nuobodu. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nėra už ką, Indre ;) čia tikrai nenusibodęs patiekalas, tikiuosi, kad patiks ;)

      Panaikinti
  2. Istiesu puiki uzkanda! Galim ir svecius pavaisinti ir paciam abzoriskai suvalgyti, haha
    Aciu uz nuostabu recepta, labai patiko! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuostabus uzkandis vakarienei, patenkinta visa seima:)

    AtsakytiPanaikinti