2015 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

KEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU KUKURŪZŲ DRIBSNIAIS IR AVOKADO PADAŽU

Su kukurūzų dribsniais esu kepusi žuvį ir gavosi labai skaniai. Jie idealiai tinka ir vištienai, o padažas pagyvina visą patiekalą. Patikėkite, laiko daug tikrai nesugaišite ;)

  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • 1 kiaušinio;
  • 50g kukurūzų dribsnių (corn flakes);
  • druskos, juodųjų pipirų;
padažui:
  • 1 avokado;
  • 120g graikinio jogurto;
  • 1 nedidelės česnako skiltelės;
  • kelių šakelių petražolių;
  • citrinos sulčių;
  • žiupsnelio grūstos čili paprikos (nebūtinai);
  • druskos, juodųjų pipirų;

  1. Kukurūzų dribsnius sutrupinkite į mažesnius gabalėlius, įdėkite nedaug druskos, juodųjų pipirų ir išmaišykite.
  2. Dubenėlyje išplakite kiaušinį.
  3. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai ir gausite 4 gabalėlius. Apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
  4. Krūtinėles apvoliokite pirmiausiai kiaušinio plakinyje, tuomet kukurūzų dribsniuose ir dėkite į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Po 10 min. galite krūtinėles apversti.
  5. Padažui: į blenderį sudėkite nuluptą ir supjaustytą avokadą, išpaustą česnako skiltelę ir likusius ingridientus. Sumalkite.
  6. Patiekite su padažu, ryžiais ir mėgstamomis salotomis.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą