2015 m. liepos 15 d., trečiadienis

KEPTA LYDEKOS FILE SU POMIDORŲ PADAŽU

Šį patiekalą pagaminsite per 15 minučių, padažas tiesiog tirpsta burnoje. Ir labai noriu padėkoti žvejui, kuris į namus pristatė ką tik sugautą lydeką - gėėėris :)

  • 4 gabalėlių lydekos file;
  • 4 a.š. kokosų aliejaus;
  • 1 a.š. džiovintų provanso žolelių;
  • 4 pomidorų;
  • 8 alyvuogių;
  • 60 ml šviežiai išspaustų citrinos sulčių;
  • 60 ml vandens;
  • žiupsnelio pjaustytų šv.petražolių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  1. Lydekos file iš vienos pusės apibarstykite provanso žolelėmis, druska, juodaisiais pipirais.
  2. Keptuvėje išlydykite 2 a.š. kokosų aliejų ir dėkite lydekos file apibarstyta prieskoniais puse žemyn ant keptuvės dugno. Kepkite 4-5 min. Tuomet apverskite file, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir palikite 3-4 min.
  3. Kitoje keptuvėje išlydykite 2 a.š. kokosų aliejaus ir sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytus pomidorus. Kepkite keletą minučių, kol pomidorai pradės leistis. 
  4. Tada supilkite citrinos sultis, vandenį, sudėkite griežinėliais pjaustytas alyvuoges, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje užberkite šviežių petražolių.
  5. Į lėkštę pilkite padažo, uždėkite žuvies file ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)

patarimas: vietoj citrinos sulčių ir vandens galite naudoti baltąjį sausą vyną.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą