Jei jau išseko fantazija, ką daryti su daržovėmis, tai pasidaryti asorti tikrai verta. Traškios daržovės tikrai puikiai tiks panaudoti prie antrų patiekalų arba tiesiog užsimanius tiesiog pasiimti ir patriaukšti :) Labai tikslių kiekių nesurašysiu, nes dėjau viską iš akies.
- 2 paprikų (raudonosios ir geltonosios);
- 2-3 agurkų;
- 1-2 morkų;
- kelių didelių saujų geltonųjų šparaginių pupelių;
- kelių gabalėlių žiedinio kopūsto;
- 5-6 skiltelių česnako;
- juodųjų pipirų ir lauro lapelių;
marinatui:
- 1,5 l šalto vandens;
- 200 g cukraus;
- 200 ml acto (9proc.);
- 2 v.š. druskos;
- Į švarius stiklainiukus sluoksniais sudėkite gabalėliais supjaustytas daržoves. Įdėkite keletą juodųjų pipirų ir lauro lapelių.
- Marinatui skirtus ingridientus išmaišykite dubenyje, kol ištirps cukrus ir druska.
- Stiklainiukus užpilkite marinatu ir pridenkite dangteliais, sustatykite į didelį puodą. Pripilkite vandens, kad apsemtų iki pusės stiklainiukus.
- Kai stiklainiuose pradės kilti burbuliukai, virkite apie 10 min.
- Išimkite iš puodo, užsukite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
- Tada perneškite į rūsį.
Skanaus ;)
p.s. nurodytu marinato kiekiu užpyliau 6 stiklainius 0,5l talpos.
iš interneto platybių
Nereikia cukraus, čia 200 g.! Kam priklausomybė ir lomkės be cukraus - mažinkite kiekį palaipsniui. 100 g. paskui 50 g. ...., bet geriau nutraukti iš karto. Jūsų Asorti skonį papuoštų kalendra, čili.
AtsakytiPanaikinti