Labai paprastas ir labai skanus marinatas. Tik šį kartą aš sumažinau aliejaus kiekį, nes pagal originalų receptą, stiklinė aliejaus man buvo per riebu.
marinatui:
- 1 l vandens;
- 50-70 ml aliejaus;
- 200 ml acto (9 proc.);
- 200 ml cukraus;
- 1 v.š. druskos;
papildomai:
- paprikų;
- 1 a.š. medaus į 0,5 l talpos stiklainį;
- juodųjų pipirų, lauro lapelių;
- česnako skiltelių;
- Į kiekvieną 0,5 l talpos stiklainį įdėkite po 1 a.š. medaus, kelis juoduosius pipirus, lauro lapelį, nedidelę nuluptą česnako skiltelę.
- Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite į 4-6 dalis. Sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3-5 min., išgriebkite ir sudėkite į stiklainius.
- Marinatui skirtus ingridientus sudėkite į puodą, užvirkite ir maišykite, kol ištirps cukrus ir druska. Karštu marinatu užpilkite paprikas, užsukite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Perneškite į vėsią vietą.
Skanaus ;)
p.s. su nurodytu marinatu kiekiu užpilsite 4 x 0,5 l talpos stiklainius. Paprikų susidės gan nemažai, nes šiems trims sudėjau apie 600 g ir tai gavosi dar nepilni.
Šiemet kai kas tikrai daug konservuoja ;)
AtsakytiPanaikintiMan labai gražu žiūrėti į tuos žiemai paruoštus stiklainėlius.
aha, dirbu šiuo klausimu rimtai ;))) nekyla ranka gavus gausybę daržovių jas išmesti, tad tenka pasukti sprandą, ką su jomis daryti ;))
Panaikinti