Skanus, gražus patiekalas, džiuginantis akį ir skrandį. Patiekti taip keptus kiaušinius galite ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei, jei tik yra noras :)
- 4 kiaušinių;
- kelių laiškų svogūnų laiškų;
- 50 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
- 3 riekelių rūkytos šoninės ar saliamo dešros;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Šoninę arba saliamį pakepinkite keptuvėje iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus ir padėkite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.
- Atsargiai atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius susidėkite į atskirus mažus indelius.
- Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių putų. Tuomet labai atsargiai įmaišykite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, šoninę ar saliamį ir tarkuotą parmezano sūrį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, šiek tiek pašlakstykite aliejumi ir padalinkite baltymus į 4 "debesėlius" - krūveles. Viduryje padarykite po duobutę. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4-5 min. arba kol gražiai pradės skursti baltymų krašteliai.
- Tuomet į kiekvieną duobutę įdėkite po trynį ir kepkite dar 3-4 min.
- Patiekite su mėgstamomis salotomis.
Skanaus ;)
p.s. į baltymus galite įmaišyti kitos savo mėgstamos mėsytės, pridėti įvairių žolelių, špinatų ir pan. Arba baltymus pagardinti tik druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą