Daržovių mėgėjams patiks šie blyneliai, be to juos galima patiekti kaip garnyrą prie antrojo patiekalo.
- 1 cukinijos (350 g);
- 1 vidutinio dydžio morkos;
- 1 kiaušinio;
- 3 v.š. miltų;
- žiupsnelio šviežių pjaustytų krapų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, užberkite šiek tiek druskos, permaišykite ir palikite pastovėti apie 30 min. Tuomet stipriai nuspauskite susidariusį skystį.
- Dubenyje išplakite kiaušinį, sudėkite cukinijas, burokine tarka sutarkuotą morką, miltus, krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
- Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol blyneliai gražiai apskrus.
Skanaus;)
dar keli blynelių variantai:
- su pamezano sūriu: http://oditele.blogspot.lt/2014/03/cukiniju-blyneliai-su-parmezano-suriu.html
- su grūdėta varške: http://oditele.blogspot.lt/2014/06/cukiniju-ir-grudetos-varskes-blyneliai.html
- su avinžirniais: http://oditele.blogspot.lt/2015/06/cukiniju-ir-avinzirniu-blyneliai.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą