Patiekalų paįvairinimui būtinai išbandykite patiekalus su triušiena. Mėsytė lengvai virškinama, o juosmeninė dalis yra viena liesiausių triušienos dalių, todėl tiks sveika mityba besirūpinantiems žmonėms.
4 porcijoms:
- 620 g (2 gabalėliai) Lapino puotos šviežios triušienos juosmeninės dalies be šonkaulių;
- 6 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
- 1 v.š. sviesto;
- 2 svogūnų;
- 4 skiltelių česnakų;
- 10 šviežių čiobrelių šakelių;
- 2 v.š. smulkintų šviežių petražolių;
- 10 didelių pievagrybių;
- 4 bulvių;
- 100 ml balto sauso vyno;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Triušienos gabalėlius perpjaukite per pusę. Iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite triušieną iš abiejų pusių. Perdėkite į lėkštę.
- Kitoje keptuvėje kepkite kiaulienos šoninę supjaustytą smulkiais gabalėliais, kol apskrus ir sudėkite į gilesnę kepimo skardą.
- Toje pačioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite tol, kol jis šiek tiek suminkštės. Tada berkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles ir pakepkite apie 1 min.
- Į kepimo skardą taip pat sudėkite pakepintus svogūnus su česnakais, čiobrelio šakeles, petražoles, nuskustas ir griežinėliais supjaustytas bulves, per pusę perpjautus pievagrybius, supilkite vyną. Įberkite šiek tiek druskos ir viską išmaišykite.
- Ant viršaus sudėkite triušienos gabalėlius, skardą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 55 min.
- Patiekite su garuose virtomis žaliosiomis šparaginėmis pupelėmis, žaliaisiais žirneliais ir trupučiu alyvuogių aliejaus.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą