2015 m. gruodžio 20 d., sekmadienis

ORKAITĖJE TROŠKINTA TRIUŠIENA SU DARŽOVĖMIS

Patiekalų paįvairinimui būtinai išbandykite patiekalus su triušiena. Mėsytė lengvai virškinama, o juosmeninė dalis yra viena liesiausių triušienos dalių, todėl tiks sveika mityba besirūpinantiems žmonėms.


4 porcijoms:

  • 620 g (2 gabalėliai) Lapino puotos šviežios triušienos juosmeninės dalies be šonkaulių;
  • 6 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
  • 1 v.š. sviesto;
  • 2 svogūnų;
  • 4 skiltelių česnakų;
  • 10 šviežių čiobrelių šakelių;
  • 2 v.š. smulkintų šviežių petražolių;
  • 10 didelių pievagrybių;
  • 4 bulvių;
  • 100 ml balto sauso vyno;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Triušienos gabalėlius perpjaukite per pusę. Iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite triušieną iš abiejų pusių. Perdėkite į lėkštę.
  3. Kitoje keptuvėje kepkite kiaulienos šoninę supjaustytą smulkiais gabalėliais, kol apskrus ir sudėkite į gilesnę kepimo skardą.
  4. Toje pačioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite tol, kol jis šiek tiek suminkštės. Tada berkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles ir pakepkite apie 1 min. 
  5. Į kepimo skardą taip pat sudėkite pakepintus svogūnus su česnakais, čiobrelio šakeles, petražoles, nuskustas ir griežinėliais supjaustytas bulves, per pusę perpjautus pievagrybius, supilkite vyną. Įberkite šiek tiek druskos ir viską išmaišykite. 
  6. Ant viršaus sudėkite triušienos gabalėlius, skardą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 55 min.
  7. Patiekite su garuose virtomis žaliosiomis šparaginėmis pupelėmis, žaliaisiais žirneliais ir trupučiu alyvuogių aliejaus.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą