2016 m. gegužės 31 d., antradienis

ORKAITĖJE KEPTI AŠTRŪS ANTIENOS PETUKAI

Aštriai iškepti antienos petukai yra tinkami tiek pietums/vakarienei, tiek vakarėliams, kaip užkandis prie vyno ir alaus.


  • 500 g Lapino puotos šviežių ančiukų petukų;
  • 1 a.š. rūkytos paprikos;
  • 1 a.š. kajeno pipirų;
  • 1 v.š. žuvies padažo;
  • 1 v.š. vorčesterio padažo;
  • 1 v.š. baltojo vyno acto;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Dubenyje sumaišykite išvardintus ingridientus ir sudėkite ančiukų petukus. Išmaišykite ir marinuokite šaldytuve per naktį.
  2. Petukus sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 - 2 val. arba tol, kol iškeps.
Skanaus ;)


2016 m. gegužės 24 d., antradienis

KALAKUTIENOS KOTLETUKAI SU ŠPINATAIS IR DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS

Būtinai išsikepkite šių kotletukų - labai purūs, minkštučiai ir skanučiai :) Skanaukite su mėgstamu garnyru arba tik su salotomis.

  • 720 g "Lapino puotos" šviežios smulkintos kalakutienos;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2 v.š. majonezo;
  • 4 v.š. maltų džiūvėsėlių;
  • 8 džiovintų slyvų;
  • saujelės šviežių špinatų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 200 ml grietinėlės;
  1. Į dubenį sudėkite smulkintą kalakutieną, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, sudėkite majonezą, džiūvėsėlius, smulkiai supjaustytas slyvas ir špinatus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai iš minkykite. 
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite suformuotus kotletukus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
  3. Kotletukus sudėkite į gilesnę kepimo skardą ir užpilkite grietinėle. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Skanaus ;)

receptas iš Virtuvės mitų griovėjų žurnalo

2016 m. gegužės 22 d., sekmadienis

PERLINIŲ KRUOPŲ SALOTOS SU GOJI SĖKLOMIS IR KEDRINIŲ PINIJŲ RIEŠUTAIS

Salotos yra maistingos, skanios ir greitai pagaminamos. Vietoj perlinių kruopų galite naudoti ryžius, tikrai bus ne mažiau skanu :)


2 porcijoms:

  • 150 g perlinių kruopų;
  • 1 nedidelės raudonosios paprikos;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 240 g konservuotų arba virtų baltųjų pupelių;
  • 20 g "Arimex" goji uogų;
  • 25 g "Arimex" kedrinių pinijų riešutų;
  • saujos šviežių špinatų;
  • 0,5 a.š. maltos ciberžolės;
  • 0,5 a.š. malto kumino;
  • 0,5 a.š. malto kario;
  • 0,5 a.š. kajeno pipirų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Perlines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Goji uogas pamerkite į šaltą vandenį ir mirkykite apie 20 min.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą papriką ir kepkite keletą minučių, kol suminkštės. Tuomet dėkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, pakepkite 30 sekundžių, suberkite perlines kruopas, pupeles, goji uogas, kedrinių pinijų riešutus, ciberžolę, kuminą, karį, kajeno pipirus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir dar pakepkite keletą minučių. 
  4. Išjunkite ugnį, sudėkite špinatus ir išmaišykite.
Skanaus ;)


"www.fannetasticfood.com"

2016 m. gegužės 15 d., sekmadienis

RIEŠUTŲ IR SĖKLŲ KARAMELINIAI SALDAINIAI

Gal ir jums yra tekę vaikystėje keptuvėje išlydyti cukrų, o kai jis sustingsta - sulaužyti ir po to valgyti tokius saldainius :)  Šie yra patobulinti ir su riešutais bei įvairiomis sėklomis gavosi labai skanūs.

  • 250 g cukraus;
  • 50 g lazdyno riešutų;
  • 50 g sezamo sėklų;
  • 20 g aguonų;
  • 40 g saulėgrąžų;
  • 30 g moliūgų sėklų;
  • 30 g džiovintų mangų;
  1. Į keptuvę supilkite cukrų ir paskirstykite tolygiai ant dugno. Ant silpnos ugnies kaitinkite tol, kol cukrus pradės lydytis ir pradėkite maišyti tik tada, kai didžioji dalis cukraus bus ištirpusi. Būkite atidūs, nes cukrus labai greitai pradeda svilti. 
  2. Todėl išsilydžius cukrui, nukelkite nuo ugnies, suberkite riešutus, sėklas, smulkintus mango ir greitai viską išmaišykite. Masę dėkite ant kepimo popieriaus, šiek tiek paskirtykite ir ant viršaus vėl uždėkite kepimo popierių. Pakočiokite su kočėlu iki norimo storio ir kol dar visiškai neatvėso supjaustykite ar išspauskite norimos formos.
  3. Laikykite vėsioje sausoje vietoje.
Skanaus ;)

Receptas ruoštas "Riesutai.lt"

2016 m. gegužės 11 d., trečiadienis

PICA SU TRIUŠIENA IR MOCARELOS SŪRIU

Išsikepti naminę picą yra daug paprasčiau, nei įsivaizduojate. Juk tikras gėris, kai gali susidėti tai, ką labiausiai mėgsti :)


2 vidutinio dydžio picoms:

  • 2 stiklinės miltų;
  • 0,5 stiklinės šilto vandens;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 a.š. sausų mielių;
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • 200 g Lapino puotos šviežių triušienos mėsos juostelių;
  • 2-3 a.š. pesto padažo;
  • pomidoro padažo pagrindo aptepimui;
  • 125 g mocarelos sūrio;
  • 8-10 juodųjų alyvuogių be kauliukų;
  • 3-4 didelių pievagrybių;
  • saujelės rukolos salotų;
  1. Triušienos juosteles aptepkite pesto padažu, marinuokite apie 30 min. ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Tešlai: į dubenį suberkite miltus, supilkite šiltą vandenį, aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite mieles, žiupsnelį druskos ir viską gerai išminkykite. Suformuokite dvi vidutinio dydžio picas, padėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kildinkite tešlą apie 15 min. 
  3. Picos padus aptepkite pomidorų padažų ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 min. Tuomet išimkite ir išdėliokite triušienos griežinėlius, mocarelos sūrį, pjaustytas alyvuoges bei pievagrybius. Kepkite 15-20 min. arba tol, kol pica gražiai apskrus.
  4. Ant viršaus uždėkite rukolos salotų ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)

2016 m. gegužės 8 d., sekmadienis

VIŠTIENOS SALOTOS SU MAJONEZO, JOGURTO IR SEZAMŲ SĖKLŲ PADAŽU

Pagaliau atėjo tas metas, kai daugiau mažiau lėkštėse karaliaus salotų receptai. Todėl nenustokite eksperimentuoti tiek su ingridientų pasirinkimu, tiek su padažų įvairove.


2 porcijoms:

  • 200 g vištienos krūtinėlių vidinės file;
  • 70 g mėgstamų salotų;
  • 6 ridikėlių;
  • 2 konservuotų agurkėlių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • 1 v.š. majonezo;
  • 1 v.š. natūralaus jogurto;
  • 1 v.š. "Arimex" sezamo sėklų;
  • 1 a.š. baltojo vyno acto;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Vištienos file iš abiejų pusių apibarstykite džiovintais čiobreliais, raudonėliais, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus. Kai atvės, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Kiaušinius išvirkite ir nulupkite.
  3. Padažui: sausoje keptuvėje apskrudinkite sezamo sėklas. Kai sėklos atvės, sumalkite jas blenderiu, Pasilikite žiupsnelį sezamo sėklų apibarstymui ant salotų. Dubenėlyje sumaišykite majonezą, jogurtą, actą, suberkite krapus, sumaltas sezamo sėklas, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite (jei norėsis skystesnio padažo, galite įpilti šlakelį vandens).
  4. Lėkštėje išdėliokite salotas, keptą vištieną, griežinėliais pjaustytus ridikėlius ir agurkus, ketvirčiais supjaustytus kiaušinius, užpilkite paruoštu padažu ir apibarstykite sezamo sėklomis.
Skanaus ;)


2016 m. gegužės 4 d., trečiadienis

TRIUŠIENOS VĖRINUKAI SU PAPRIKA IR PIEVAGRYBIAIS

Neišvengiamai artėja grilio sezonas, kai daugelis leis vakarus gamtoje kartu su draugais ar šeimos nariais. Nepraleiskite progos išsikepti vėrinukų su triušiena :)


8 vėrinukams:

  •  250 g Lapino puotos šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti);
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. medaus;
  • 1 v.š. Dižono garstyčių;
  • 0,5 a.š. džiovintų bazilikų;
  • 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 0,5 a.š. kajeno pipirų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 200 g mažų pievagrybių;
  • 1 nedidelės raudonosios paprikos;
  • 8 medinių iešmelių.
  1. Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį ir palaikykite 30 min.
  2. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, dižono garstyčias, džiovintus bazilikus ir raudonėlius, kajeno pipirus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai sumaišykite.
  3. Į paruoštą marinatą sudėkite triušienos gabalėlius ir marinuokite ~ 30 min.
  4. Ant iešmelių pakaitomis maukite paprikos gabalėlius, pievagrybius ir triušienos gabalėlius. Kepkite ant grilio iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir mėsytė bus iškepus.
  5. Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)

p.s. ruošiant namuose, vėrinukus apskrudinkite keptuvėje, sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.


2016 m. gegužės 2 d., pirmadienis

ORKAITĖJE KEPTAS KIAULIENOS KUMPIS SU KAULU

Užmarinavus ryte kepsnį, vakarienei jį jau galėsite kepti ir lepinti savo šeimyną. Taip pat siūlau šį kepsnį išsikepti ant griliaus.

  • ~600 g kiaulienos kumpio su kaulu;
  • 500 ml vandens;
  • 100 g druskos;
  • 100 g cukraus;
  • 1 a.š. garstyčių sėklų;
  • 0,5 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1 galvutė česnako;
  • 2 šakelės šviežio čiobrelio;
  • 5 puodeliai labai šalto vandens arba ledo kubelių;
  • nedidelio gabalėlio sviesto;
  1. Į puodą supilkite 500 ml vandens, druską cukrų, suberkite garstyčias, juoduosius pipirus, išilgai perpjautą česnako skiltelę, įmeskite čiobrelio šakeles ir maišant virkite, kol ištirps druska ir cukrus.
  2. Į dubenį supilkite 5 puodelius šalto vandens arba ledo kubelius, supilkite marinatą, viską išmaišykite. Įsitikinkite, kad marinatas visiškai šaltas, jei ne - tuomet palikite atvėsti ir tada dėkite kumpį.
  3. Marinuokite vėsioje patalpoje arba šaldytuve 8-12 val.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir išlydykite sviesto gabalėlį. Dėkite popieriniu rankšluoščiu gerai nusausintą kiaulienos kumpį. Kepkite tol, kol viena pusė gražiais apskrus, tuomet apverskite ir pabaikite kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. 
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus :)