Neišvengiamai artėja grilio sezonas, kai daugelis leis vakarus gamtoje kartu su draugais ar šeimos nariais. Nepraleiskite progos išsikepti vėrinukų su triušiena :)
8 vėrinukams:
- 250 g Lapino puotos šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti);
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 2 v.š. medaus;
- 1 v.š. Dižono garstyčių;
- 0,5 a.š. džiovintų bazilikų;
- 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 0,5 a.š. kajeno pipirų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 200 g mažų pievagrybių;
- 1 nedidelės raudonosios paprikos;
- 8 medinių iešmelių.
- Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį ir palaikykite 30 min.
- Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, dižono garstyčias, džiovintus bazilikus ir raudonėlius, kajeno pipirus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai sumaišykite.
- Į paruoštą marinatą sudėkite triušienos gabalėlius ir marinuokite ~ 30 min.
- Ant iešmelių pakaitomis maukite paprikos gabalėlius, pievagrybius ir triušienos gabalėlius. Kepkite ant grilio iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir mėsytė bus iškepus.
- Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)
p.s. ruošiant namuose, vėrinukus apskrudinkite keptuvėje, sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.