2016 m. liepos 9 d., šeštadienis

SALOTOS SU RŪKYTA SKUMBRE

Salotų niekada nebūna per daug ;)) Pateiktos padėkle jos ne tik gražiai atrodys, bet kiekvienas valgytojas galės pasireguliuoti ingridientų kiekius pagal save.


  • 320 g karštai rūkytos skumbrės;
  • 250 g pekino kopūsto;
  • 240 g konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 100 g sojos pupelių;
  • 2 pomidorų;
  • 2 agurkų;
  • 50 g "Arimex" mišinio salotoms;
padažui:
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. baltojo vyno acto;
  • 1 a.š. medaus;
  • 1 a.š. Dižono garstyčių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų ir česnako laiškų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Pasūdytame vandenyje išvirkite sojos pupeles, kurias būtinai mirkykite 3-4 val. šaltame vandenyje. Jas galite pakeisti įprastomis baltomis pupelėmis.
  2. Ant didelio padėklo išdėliokite pjaustytą pekino kopūstą, pomidorus, agurkus, sudėkite pupeles, nuo kaulų atskirtus skumbrės gabalėlius, suberkite sėklų/riešutų mišinį salotoms.
  3. Dubenėlyje sumaišykite padažui išvardintus visus ingridientus ir apšlakstykite salotas.
Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą