- 1 svogūno;
- ~500g moliūgo;
- 2 morkų;
- 3 obuolių;
- ~1 l vištienos arba daržovių sultinio;
- 0,5 a.š. cinamono;
- 0,5 a.š. kajeno pipirų;
- 0,25 a.š. malto muskato;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- pagal skonį pakepintų moliūgų sėklų;
- Į puodą įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir pakepkite keletą minučių.
- Tuomet dėkite kubeliais pjaustytą moliūgą, morkas, obuolius, supilkite sultinį, suberkite cinamoną, kajeno pipirus, muskatą, išmaišykite, uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinės ugnies ~20 min. arba tol, kol daržovės išvirs.
- Tada puodą nukelkite nuo ugnies, virtuviniu blenderiu sumalkite iki vientisos masės, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais.
- Įpilkite sriubos į lėkštę ir ant viršaus užberkite kepintų moliūgų sėklų.
Skanaus ;)
patarimas: sultinio kiekį reguliuokite pagal patinkančios sriubos tirštumą. Galite įpilti šiek tiek mažiau ir jei bus per tiršta, įpilsite papildomai.
"The Domestic Geek"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą