2016 m. spalio 9 d., sekmadienis

MOLIŪGŲ IR OBUOLIŲ SRIUBA

Metas toks, kai norisi virti tirštas sriubas, kurios ne tik sušildo, bet ir džiugina gražia spalva :)


  • 1 svogūno;
  • ~500g moliūgo;
  • 2 morkų;
  • 3 obuolių;
  • ~1 l vištienos arba daržovių sultinio;
  • 0,5 a.š. cinamono;
  • 0,5 a.š. kajeno pipirų;
  • 0,25 a.š. malto muskato;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • pagal skonį pakepintų moliūgų sėklų;
  1. Į puodą įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir pakepkite keletą minučių. 
  2. Tuomet dėkite kubeliais pjaustytą moliūgą, morkas, obuolius, supilkite sultinį, suberkite cinamoną, kajeno pipirus, muskatą, išmaišykite, uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinės ugnies ~20 min. arba tol, kol daržovės išvirs. 
  3. Tada puodą nukelkite nuo ugnies, virtuviniu blenderiu sumalkite iki vientisos masės, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais. 
  4. Įpilkite sriubos į lėkštę ir ant viršaus užberkite kepintų moliūgų sėklų.
Skanaus ;)

patarimas: sultinio kiekį reguliuokite pagal patinkančios sriubos tirštumą. Galite įpilti šiek tiek mažiau ir jei bus per tiršta, įpilsite papildomai.


"The Domestic Geek"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą