Vyniotiniu sočiai pavaišinsite savo namiškius, o gal net pavaišinsite svečius :) Vietoj šaldytų daržovių įdaro galite pakepti savo mėgstamas daržoves, kaip pvz.: paprikos, porai, morkos, grybai ir pan.
- 500 g maltos jautienos;
- 500 g maltos kiaulienos;
- 2 kiaušinių;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- 400 g šaldytų daržovių (naudojau kinietiškų rinkinį);
- ~200 g fermentinio sūrio (10 apvalių griežinėlių);
- 200 g pjaustytos šaltai rūkytos šoninės;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Į dubenį sudėkite maltą jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinius, suberkite čiobrelius, raudonėlius, raudonąją papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
- Daržoves pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus tol, kol išgaruos skystis ir įberkite žiupsnelį druskos. Palikite atvėsti.
- Imkite folijos lakštą, patepkite šiek tiek aliejumi, dėkite faršą ir suformuokite ~25 cm pločio ir ~45 cm ilgio stačiakampį (svarbu, kad tokio ilgio vyniotinį skersai įtalpintumėt į skardą).
- Išdėliokite sūrį, kepintas daržoves, tačiau ne iki pat kraštų. Tuomet folijos pagalba per ilgį susukite vyniotinį (video, kaip tai padaryti, žiūrėkite čia).
- Ant tos pačios folijos vieną prie kitos išdėliokite šoninės juostelės, uždėkite vyniotinį ir susukite.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite vyniotinį, uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1 val., tuomet nuimkite foliją, nustatykite 200 laipsnių kaitrą ir kepkite, tol. kol vyniotinis gražiai apskrus.
- Patiekti galite su bulvių koše, ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą