2017 m. sausio 31 d., antradienis

KARŠTI SUMUŠTINIAI SU KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS

Vos dirstelėjus gali pasirodyti, kad tai dar vien eiliniai karšti sumuštiniai. Tačiau neapsigaukite, nes puikų skonį jiems suteikia kamarelizuoti svogūnai :)


8 sumuštiniams:
  • 16 kvadratinių batono riekelių;
  • 8 riekelių pjaustyto sūrio;
  • 8 riekelių kumpio;
  • sviesto (aptepimui);
karamelizuotiems svogūnams:
  • 4 didelių svogūnų;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 4 v.š. rudojo cukraus;
  • 4 v.š. raudonojo vyno acto;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies tol, kol svogūnai suminkštės ir apkeps.Tuomet sudėkite cukrų, actą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir maišydami dar kepkite, kol skystis nugaruos.
  2. Imkite 8 batono riekeles, iš abiejų pusių aptepkite minkštu sviestu ir sudėkite į kepimo skardą. Ant kiekvienos uždėkite keptų karamelizuotų svogūnų, sūrio riekelę ir kumpio riekelę. Tada ant viršaus vėl uždėkite iš abiejų pusių sviestu apteptas batono riekeles.
  3. Sumuštinius apskrudinti galite arba sausoje keptuvėje, arba orkaitėje, kurią įkaitinkite iki 220 laipsnių įjungę grilio režimą (nepamirškite sumuštinių apversti, kai apskrus iš vienos pusės).
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą