2017 m. sausio 18 d., trečiadienis

TRAŠKŪS IR AŠTRŪS ANTIENOS GABALIUKAI SU RYŽIAIS

Kad antienos gabaliukai neprarastų traškumo, padažą ant jų pilkite prieš patiekiant arba galite supilti į atskirą indelį ir valgant pamirkyti.


2 porcijoms:

  • 340 g šviežios antienos kulšelių mėsos su oda (naudojau "Lapino puotos");
  • 1 a.š. rūkytos paprikos;
  • 1 a.š. kajeno pipirų;
  • 1 a.š. malto kumino;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų;
  • miltų (apvoliojimui);
padažui:
  • 2 v.š. sojos padažo;
  • 1 a.š. citrinos sulčių;
  • 1 a.š. medaus;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Antieną mėsą gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apibarstykite rūkyta paprika, kajeno pipirais, maltu kuminu, įberkite žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų, viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis apie 30 min.
  2. Puode arba friutiūrinėje įkaitinkite aliejų. Kiekvieną antienos gabalėlį apvoliokite miltuose, nupurtykite ir kepkite, kol gražiai apskrus. Nesudėkite visų gabalėlių iš karto, o iškepkite per 2-3 kartus.
  3. Patiekite su ryžiais ir mėgstamu garnyru bei paruoštu padažu iš išvardintų ingridientų.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą