- 340 g antienos kulšelių mėsos (naudojau "Lapino puotos");
- nedidelio poro gabalėlio;
- 200 g makaronų;
- 8-10 vyšninių pomidorų;
- kelių šviežių laiškinių svogūnų;
marinatui:
- 1 v.š. sezamo aliejaus;
- 1 a.š. maltų kalendrų sėklų;
- 1 a.š. penkių prieskonių miltelių;
- žiupsnelio druskos;
padažui:
- 1 v.š. baltojo vyno acto;
- 1 a.š. rudojo cukraus;
- 1 a.š. sojų padažo;
- 1 sugrūsta česnako skiltelės;
- 1 v.š. paskrudintų sezamo sėklų;
- 3 v.š. saulėgrąžų aliejaus;
- 2 v.š. sezamų aliejaus;
- maltų juodųjų pipirų;
- Dubenyje sumaišykite marinatui išvardintus ingridientus, sudėkite antienos kulšelių gabalėlius, išmaišykite ir marinuokite šaldytuve apie 30 min.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite antienos gabalėlius (nesudėkite visų gabalėlių iš karto, nes tuomet jie neapskrus, o "tušinsis").
- Toje pačioje keptuvėje keletą minučių pakepkite pusžiedžiais pjaustytą porą.
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite vandenį, sudėkite į dubenį, suberkite supjaustytus vyšninius pomidorus, padažą paruoštą iš išvardintų ingridientų, keptus antienos gabalėlius ir viską gerai išmaišykite.
- Dėkite į lėkštės ir ant viršaus užberkite pjaustytų svogūnų laiškų.
Skanaus ;)
receptas iš knygos "Salotos"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą