2017 m. balandžio 27 d., ketvirtadienis

TROŠKINTOS ANTIENOS KULŠELĖS SU ALYVUOGĖMIS IR SLYVOMIS

Kai ruošiau šias kulšeles, mažiausiai tikėjausi, kad nuo jų skonio tiesiogine to žodžio prasme "kaifavo" vaikai :) Tai didžiulis įvertinimas, žinant, kad mažieji pasižymi išrankumu ;))
Kulšelės troškinamos žemesnėje temperatūroje, todėl iškepusi mėsytė buvo minkštutėlė ir sultinga.

  • 6 vnt. "Lapino puotos" šviežių antienos kulšelių;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 2 aliejuje marinuotų ančiuvių;
  • 150 g džiovintų slyvų (pasilikite 6-8 vnt.);
  • 150 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų (pasilikite 6-8 vnt.);
  • 3 a.š. marinuotų kaparėlių;
  • kelių šakelių šviežių raudonėlių;
  • 250-300 ml vištienos sultinio;
  • 3 lauro lapelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Į blenderį sudėkite šiek tiek pasmulkintas česnako skilteles, ančiuvius, kaparėlius, alyvuoges,  raudonėlio šakeles, malkite apie 2-3 min. Tuomet dėkite džiovintas slyvas ir dar pamalkite, kol slyvos susimals.
  2. Antienos kulšeles nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir maltais pipirais. Dėkite odele žemyn į stipriai įkaitintą keptuvę be papildomų riebalų. Kai gražiai apskrus, apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Kulšeles sudėkite į kepimo skardą.
  3. Iš keptuvės išpilkite riebalus, sudėkite sumaltą masę, pakepkite 10-15 sekundžių ir dėkite viską į kepimo skardą.
  4. Supilkite vištienos sultinį (jis turi iki pusės apsemti kulšeles), išdėliokite alyvuoges, slyvas, uždenkite folija arba dangčiu ir kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1,5 val.
  5. Patiekite su ryžiais ir mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą