2017 m. birželio 4 d., sekmadienis

SALOTOS SU JAUTIENA, ŠVIEŽIOMIS BULVYTĖMIS IR POMIDORAIS

Tokios salotos niekada nepabosta, nes grilinta jautiena tiesiog tirpsta burnoje, o salotos priduoda sultingumo ir malonaus traškumo :)


4 porcijoms:

  •  400 g jautienos nugarinės ir išpjovos kepsnio didkepsnio su T formos kaulu (naudojau "Kitchen me");
  • 8-10 šviežių bulvyčių;
  • 200 g vyšninių pomidorų;
  • 100 g mėgstamo salotų mišinio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • 0,5 žalosios citrinos;
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 1 a.š. dižono garstyčių;
  • 1 a.š. medaus;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Kruopščiai nuplaukite bulvytes ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Padažui: nutarkuokite žaliosios citrinos žievelę, sudėkite į dubenėlį, išspausite sultis, supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, dėkite garstyčias, medų, aitriąsias paprikas, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  3. Jautienos didkepsnį kepkite ant grilio iš abiejų pusių po keletą minučių. Arba iškepkite keptuvėje. Tuomet apibarstykite iš abiejų pusių druska, maltais juodaisiais pipirais, uždenkite folija ir palikite šiltai pastovėti 5-10 min.
  4. Išvirtas bulvytes perpjaukite išilgai, sudėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Sudėkite ant popierinio rankšluoščio.
  5. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite vyšninius pomidorus. Kai tik pradės trūkinėti odelė, iš perdėkite ant popierinio rankšluoščio.
  6. Į lėkštę dėkite salotos, bulvytes, pomidorus, jautienos griežinėlius ir užpilkite paruoštu padažu. Patiekite nedelsiant.
Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą