2017 m. liepos 16 d., sekmadienis

KEPTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU SOJOS IR APELSINŲ MARINATU

Grilinta mėsytė ir dauuug daržovių - be galo skanu, o ir paruošti itin paprasta :) 



  • ~800 g pjaustytos kiaulienos šoninės;
  • mėgstamų daržovių: paprikos, svogūnų, virtų kukurūzų ir pan.;
marinatui:
  • 60 ml balzamiko acto;
  • 3-4 v.š. sojos padažo;
  • 2 apelsinų;
  • 6 skiltelių česnako;
  • 3-4 šakelių šviežio rozmarino;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio cukraus;
  1. Į dubenį supilkite balzamiko actą, sojos padažą, iš apelsinų išspaustas sultis, griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, nuskabytus ir pasmulkintus rozmarino lapelius, įberkite maltų juodųjų pipirų, cukraus (kad marinatas nebūtų rūgštus) ir viską gerai išmaišykite. 
  2. Į marinatą sudėkite kiaulienos šoninę ir palikite pasimarinuoti nuo 30 min. iki 1 val.
  3. Kepkite ant grilio arba keptuvėje.
  4. Daržoves apšlakstykite sojos padažu, alyvuogių aliejumi ir iškepkite.
Skanaus ;)





2017 m. liepos 7 d., penktadienis

ĮDARYTI KIAUŠINIAI SU TUNU

Taip jau nutinka, kad valgyt nori, o minčių kaip tyčia nerasta. Ką daryti tokiu atveju? Išsirinkti vieną ingridientą ir tada jau sugalvoti galutinį patiekalą :)


  • 8 kiaušinių;
  • 150 g konservuoto tuno savo sultyse;
  • 1 raudonosios čili paprikos;
  • gabalėlio mėlynojo svogūno;
  • 1 a.š. dižono garstyčių;
  • 3 v.š. majonezo;
  • žiupsnelio pjaustytų krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Kiaušinius išvirkite ir atvėsinkite. Nulupkite, perpjaukite išilgai ir išimkite trynius.
  2. Į dubenį sudėkite trynius, nusunktą tuną, supjaustytą čili papriką, svogūną, garstyčias, majonezą, krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską sublenderiuokite iki vientisos masės.
  3. Įdarykite kiaušinių puseles ir patiekite.
Skanaus ;)

2017 m. liepos 6 d., ketvirtadienis

JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKO TRAŠKUČIAIS

4 ingridientai ir ant jūsų stalo garuoja super duper patiekalas :)


2 porcijoms:

  • 2 jautienos didkepsnių (naudojau "Kitchen me");
  • 6 didesnių skiltelių česnako;
  • ~400 g šviežių bulvyčių;
  • gabalėlio poro;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Šviežias bulvytes išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai šiek tiek apskrus, perdėkite ant lėkštės ištiestos popieriniu rankšluoščiu (būkite atidūs, nes česnakas greitai kepa).
  3. Kambario temperatūros jautienos didkepsnius nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Tuomet suvyniokite į foliją, prieš tai pagardinę druska ir maltais juodaisiais pipirais. Palikite šiltai pastovėti ~5min.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite išvirtas bulvytes ir kepkite kol gražiais apskrus. Tuomet suberkite pusžiedžiais pjaustytą porą, kepkite tol, kol jis suminkštės. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  5. Patiekite lėkštėje ir mėgaukitės.
Skanaus ;)