2017 m. spalio 4 d., trečiadienis

RUDENIŠKAI KVAPNIOS ORKAITĖJE KEPTOS ANTIENOS KULŠELĖS

Susidraugauti su rudeniu visai nesunku, nes tada į meniu atkeliauja orkaitėje kepti įvairūs patiekalai. Naudojant rudenines gėrybes, jūsų namai prisigers itin skanių aromatų :)


4 porcijoms:
  • 4 antienos kulšelių "Lapino puotos";
  • 20 g džiovintų grybų;
  • 1 galvutės česnako;
  • 3 nedidelių obuolių;
  • ~300 ml vištienos sultinio;
  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių;
  • juodųjų maltų pipirų;
  1. Džiovintus grybus užpilkite karštu vandeniu ir palikite apie 30 min.
  2. Į kepimo indą sudėkite nuluptas česnako skilteles.
  3. Išdarinėkite obuolius ir supjaustykite skiltelėmis bei sudėkite į kepimo skardą.
  4. Ant viršaus dėkite antienos kulšeles, užberkite džiovintus čiobrelius, smulkiai pjaustytus džiovintus grybus, juoduosius pipirus, supilkite vištienos sultinį ir uždenkite folija.
  5. Kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min., tuomet nuimkite foliją ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol kulšelės gražiai apskrus.
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą