2017 m. lapkričio 5 d., sekmadienis

TIRŠTA KOKOSŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR TRIUŠIENA

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite :)


4 porcijoms:

  • 200 g triušienos mėsos juostelių (naudojau "Lapino puotos");
  • porą saujų smulkių makaronų;
  • 200 g šaldytų kinietiškų daržovių rinkinio;
  • 50 g šviežių špinatų;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 1 v.š. krakmolo + 2 v.š. vandens;
sultiniui:
  • 1 l vištienos sultinio;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 lauro lapo;
  • 3 v.š. sojos padažo;
  • 1 v.š. teriyaki padažo;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • žiupsnelio grūstų čili paprikų;
  1. Triušienos juosteles supjaustykite plonai griežinėliais ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejumi 2-3 min. Atidėkite į šalį.
  2. Į puodą sudėkite visus išvardintus ingridientus sultiniui ir virkite 10 min. Tuomet nukoškite sietelį. 
  3. Į paruoštą sultinį vėl užkaiskite, sudėkite makaronus ir virkite kol jie suminkštės, bet nebus iki galo išvirę. Tuomet dėkite šaldytas daržovės, supilkite kokosų pieną, virkite keletą minučių, kol suminkštės daržovės.
  4. Galiausiai supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą ir gerai išmaišykite. Išjunkite ugnį, sudėkite šviežius špinatus, permaišykite ir palikite minutei.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą