Šis užkandis idealus grilio sezonui, nes jį paruošti nesudėtinga, be to gaunasi sultingi ir su mėgstamu padažu suvalgysite itin skaniai :)
6 vnt.:
- 6 vnt. šviežių dešrelių (naudojau 250g "Kitchen me" triušienos dešreles);
- 2 lauro lapelių, kelių grūdelių juodųjų pipirų;
- 3 apvalių tortilijų;
- 1 raudonosios paprikos;
- dižono garstyčių;
- agurkų, pomidorų ar kt.mėgstamų daržovių;
padažui:
- 3 v.š. tiršto natūralaus skonio jogurto;
- 3 v.š. majonezo;
- 2 išspaustų skiltelių česnako;
- šlakelio išspaustų citrinos sulčių;
- žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų;
- druskos;
- Visus išvardintus ingridientus padažui sumaišykite dubenėlyje.
- Į verdantį vandenį sudėkite lauro lapelius, pipirus, įberkite druskos šiek tiek, sudėkite dešreles ir virkite apie 8 min. Tuomet nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir su mediniu iešmeliu į kiekvieną dešrelę įdurkite kelis kartus.
- Stipriai įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir trumpai pakepkite dešreles.
- Išdarinėkite papriką ir supjaustykite juostelėmis.
- Kiekvieną tortiliją perpjaukite per pusę. Ant kurios dėkite dešrelę apteptą garstyčiomis, šalia pridėkite po tris paprikos juosteles, suvyniokite ir sutvirtinkite mediniu iešmeliu.
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.
- Sudėkite paruoštus suktinukus ant grotelių. Kai viena pusė gražiai apskrus, apverskite ir apskrudinkite kitą pusę.
- Patiekite su paruoštu padažu ir daržovėmis.
p.s. jei kepsite griliuje: išvirtas dešreles pirmiausiai apskrudinkite ant grotelių, tuomet aptepkite garstyčiomis, įvyniokite į tortiliją su paprika ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą