2018 m. gegužės 10 d., ketvirtadienis

TORTILIJŲ UŽKANDŽIAI SU DEŠRELĖMIS IR PAPRIKA

Šis užkandis idealus grilio sezonui, nes jį paruošti nesudėtinga, be to gaunasi sultingi ir su mėgstamu padažu suvalgysite itin skaniai :)


6 vnt.:
  • 6 vnt. šviežių dešrelių (naudojau 250g "Kitchen me" triušienos dešreles);
  • 2 lauro lapelių, kelių grūdelių juodųjų pipirų;
  • 3 apvalių tortilijų;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • dižono garstyčių;
  • agurkų, pomidorų ar kt.mėgstamų daržovių;
padažui:
  • 3 v.š. tiršto natūralaus skonio jogurto;
  • 3 v.š. majonezo;
  • 2 išspaustų skiltelių česnako;
  • šlakelio išspaustų citrinos sulčių;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų;
  • druskos;
  1. Visus išvardintus ingridientus padažui sumaišykite dubenėlyje.
  2. Į verdantį vandenį sudėkite lauro lapelius, pipirus, įberkite druskos šiek tiek, sudėkite dešreles ir virkite apie 8 min. Tuomet nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir su mediniu iešmeliu į kiekvieną dešrelę įdurkite kelis kartus.
  3. Stipriai įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir trumpai pakepkite dešreles.
  4. Išdarinėkite papriką ir supjaustykite juostelėmis.
  5. Kiekvieną tortiliją perpjaukite per pusę. Ant kurios dėkite dešrelę apteptą garstyčiomis, šalia pridėkite po tris paprikos juosteles, suvyniokite ir sutvirtinkite mediniu iešmeliu.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros. 
  7. Sudėkite paruoštus suktinukus ant grotelių. Kai viena pusė gražiai apskrus, apverskite ir apskrudinkite kitą pusę.
  8. Patiekite su paruoštu padažu ir daržovėmis.

p.s. jei kepsite griliuje: išvirtas dešreles pirmiausiai apskrudinkite ant grotelių, tuomet aptepkite garstyčiomis,  įvyniokite į tortiliją su paprika ir apskrudinkite iš abiejų pusių.

Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą