Batono riekelių paruošimas jums leis kaskart improvizuoti su įdaru. Vienu metu galite prikepti daug sumuštinių, kas sutikite yra tikrai patogu :)
8 vnt.:
- 8 vnt. batono riekelių;
- 250 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
- 1 saldžiosios paprikos (naudojau žaliąją);
- 1 svogūno;
- 4 kiaušinių;
- 50 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių svogūnų laiškų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Batono riekeles apipjaukite palikdami kraštelius, bet ne iki galo, kad "dugnas" neiškirstų. Tuomet su šaukšteliu prispauskite, kad pasidarytų vietos įdarui. Riekeles sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi.
- Kiaulienos šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepkite keptuvėje, kol šiek tiek apskrus. Tada suberkite smulkiais kubeliais pjaustytą papriką ir svogūną. Kepkite tol, kol daržovės suminkštės.
- Kiaušinius išplakite, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Supilkite į ąsotėlį.
- Dėkite paruošto įdaro į batono riekeles. Užpilkite plaktais kiaušiniais, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio.
- Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
- Prieš patiekiant, pabarstykite pjaustytais svogūnų laiškais.
Skanaus ;)