2018 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

TROŠKINTI TRIUŠIENOS KUMPELIAI SU KREMINIO SŪRIO PADAŽU IR PIEVAGRYBIAIS

Gardus padažas, minkšta mėsytė ir patikėkite, namiškiai jums dėkos už skanų patiekalą :)


2 porcijoms:

  • 500 g (2vnt.) "Lapino puotos" triušienos užpakalinių kumpelių;
  • miltų apvoliojimui;
  • 1 svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 400 g pievagrybių;
  • 1 vištienos sultinio;
  • 50 g natūralaus kreminio sūrio;
  • vandens;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kepkite ant stipresnės ugnies. Kai jie šiek tiek paskrus, dėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, trumpai pakepinkite ir sudėkite kubeliais pjaustytą papriką. Keletą minučių pakepę, daržoves perdėkite į gilesnę kepimo indą.
  2. Tuomet dar pagreitinkite ugnį, suberkite nuvalytus pievagrybius ir juos apskrudinkite be jokių riebalų. Sudėkite į kepimo indą.
  3. Ant daržovių suberkite susmulkintą vištienos kubelį ir užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų daržoves ir viską gerai išmaišykite.
  4. Triušienos kumpelius iš visų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, apvoliokite miltuose ir apskrudinkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  5. Kumpelius sudėkite į kepimo indą ir kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
  6. Galiausiai sudėkite kreminį sūrį, išmaišykite ir patiekite.
Skanaus ;)


2018 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

KEPTA LYDEKA SU POMIDORŲ PADAŽU IR BULVIŲ KOŠE

Lydeka man pati skaniausia žuvis, kurią iškepu labai paprastai, bet prie jos stengiuosi patiekti įdomesnį padažą ar kiek kitokį garnyrą.
Kad bulvių košė nebūtų "nuobodi", į ją galite įdėti papildomų ingridientų, kaip pvz. šaldytų žaliųjų žirnelių, špinatų, moliūgų ir pan. Šiam kartui rinkausi morkas - ir skanu, ir spalva košės graži :)


3 porcijoms:
  • 2 nedidelių lydekų arba tiek kiek norisi;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • miltų apvoliojimui;
padažui:
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų su česnakais;
  • saujelės griežinėliais pjaustytų juodųjų alyvuogių;
  • 1 a.š. džiovintų bazilikų;
  • žiuspnelio cukraus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
bulvių košei:
  • 5-6 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 sutarkuotų morkų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių pertražolių ir krapų;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  1. Išdarinėkite lydekas, supjaustykite gabalėliais, iš visų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais.
  2. Padažui: į priekaistuvį supilkite pomidorus ir pakaitinkite. Jei juose bus nemažai skysčio, tuomet kaitinkite iki tol, kol sutirštės. Tuomet sudėkite alyvuoges, suberkite bazilikus, cukrų, gardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  3. Bulvių košei: nuskustas bulves smulkiai supjaustykite, užberkite žiupsnį druskos, užpilkite vandens ir pastatykite ant viryklės. Kai tik puodas užvirs, suberkite tarkuotas morkas ir virkite kol bulvės bus visiškai minkštos. Nupilkite vandenį šiek tiek jo palikdami (tik ne per daug, nes košė gausis skysta), suberkite petražoles, krapus, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir viską sublenderiuokite.
  4. Lydekos gabaliukus apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių ir iškepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  5. Serviruokite ir mėgaukitės!
Skanaus ;)

2018 m. gruodžio 9 d., sekmadienis

KARŠTI SUMUŠTINIAI SU ŠONINE IR PIEVAGRYBIAIS

Jau aišku kartosiuosi, bet karšti sumuštiniai idealus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams :) Jie skanūs tiek ką tik ištraukti iš orkaitės, tiek jau atvėsę.


8 vnt.:
  • 8 forminio batono riekelių;
  • 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 4 didelių pievagrybių;
  • 1 svogūno;
  • 1 didelio pomidoro;
  • 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • ~150 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  1. Batono riekeles išdėliokite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą šoninę, pievagrybius ir svogūną. Kepkite ant didelės kaitros nuolat maišydami keletą minučių.
  3. Tuomet išjunkite ugnį, suberkite maltą papriką ir sudėkite kubeliais pjaustytą pomidorą (minkštimą ir sėklas išimkite), išmaišykite.
  4. Paruoštą keptuvės turinį išdėliokite ant riekelių, ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. arba tol, kol sūri išsilydys ir riekelės apskrus.
Skanaus ;)


2018 m. gruodžio 2 d., sekmadienis

MAKARONAI SU RUDAISIAIS PIEVAGRYBIAIS IR RŪKYTA MĖSYTE

Jei atvirai, tai pasakymo - "neturiu laiko gaminti" iki šiol nesuprantu ir nepateisinu :) Valgyt reikia visiems, dėti į skrandį pusfabrikačius galima tik retkarčiais ir tereikia tik fantaziją "įjungti", nes greitai paruošiamų patiekalų begalės. 
Todėl darbo dienomis ir pati gaminu didelių pastangų ir laiko nereikalaujančius patiekalus. Pas mane tokių rasite daug, tikrai :)


2 porcijoms:
  • 200 g kiaušininių makaronų arba kitų jūsų mėgstamų;
  • 200 g "Kitchen me" rūkytos antienos files su oda;
  • 250 g rudųjų pievagrybių;
  • gabalėlio supjaustyto poro;
  • 50 tarkuoto fermentinio sūrio;
  • žiupsnelio grūstos čili paprikos;
  • 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Antienos file susipjaustykite griežinėliais arba kubeliais, pievagrybius padalinkite į keturias dalis.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite pievagrybius. Kepkite ant stiprokos ugnies, kad grybai skrustų, o nesitroškintų.
  3. Tuomet suberkite pjaustytą antieną, nuolat maišykite, po kelių minučių sudėkite porus, čili ir maltą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  4. Galiausiai sudėkite išvirtus, vėl išmaišykite ir išjungti ugnį. Berkite tarkuotą sūrį, permaišykite ir patiekite.
Skanaus ;)

2018 m. gruodžio 1 d., šeštadienis

JAUTIENOS KUKULIUKAI SU KARIO IR KOKOSŲ PIENO PADAŽU

Dar vienas variantas, kai įprastus kukuliukus galite pateikti ne kasdieniškai, o su įdomesniu padažu :)


3-4 porcijoms:

  • 500 g jautienos faršo;
  • 100 g ryžių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1-2 v.š. baltojo vyno acto;
  • 2-3 v.š. žuvies padažo;
  • 1,5 a.š. kario miltelių;
  • 0,5 a.š. ciberžolės;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Išvirkite ryžius ir atvėsinkite.
  2. Į dubenį dėkite jautienos faršą, virtus ryžius, įmuškite kiaušinius, suberkite raudonėlius, čiobrelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  3. Formuokite norimo dydžio rutuliukus, sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejus, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite kol jis suminkštės. Tuomet berkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles, kario miltelius, ciberžolę, nuolat maišydami pakepkite ~30 sekundžių. Galiausiai supilkite kokosų pieną, actą, žuvies padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir sudėkite jautienos kukuliukus. Ant ne stiprios ugnies patroškinkite 10-15 min.
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)