2019 m. sausio 15 d., antradienis

JAUTIENOS STEIKAS SU RAUDONOJO SVOGŪNO PADAŽU

Padažas ypač dera prie kepto steiko. Kad atsiskleistų puikus jo skonis, prieš patiekiant, būtinai palaikykite šaldytuve ~1 val.


2 porcijoms:
  • 2vnt. x 220 g "Kitchen me" sausai brandintų jautienos didkepsnių;
  • 0,5 a.š. druskos;
  • 0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 0,5 a.š. česnako miltelių;
  • 0,5 a.š. malto kumino;
  • 0,5 a.š. džiovinto raudonėlio;
  • 0,5 a.š.  kajeno pipirų;
  • 2 v.š. aliejaus;
padažui:
  • 2 v.š. pjaustytų šviežių petražolių;
  • 30 g smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno;
  • 1 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės;
  • 0,5 a.š malto kumino;
  • žiupsnelio kajeno pipirų;
  • 1 v.š. raudonojo vyno acto;
  • žiupsnelio cukraus;
  • 4-6 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Padažui išvardintus ingridientus sudėkite į dubenėlį, viską gerai išmaišykite, dėkite į šaldytuvą ir palikite 1 val.
  2. Kambario temperatūros jautienos kepsnius aptepkite aliejumi.
  3. Dubenėlyje sumaišykite išvardintus prieskonius ir iš abiejų pusių apibarstykite kepsnius.
  4. Įkaitinkite keptuvę, dėkite paruoštus kepsnius ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Tuomet suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti šiltai ~5min.
  5. Jautienos steikus tiekite su apkeptomis bulvėmis ir paruoštu padažu.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą