2019 m. sausio 27 d., sekmadienis

KEPTOS ŠIRDELĖS SU MARINUOTAIS KELMUČIAIS

Lengvai paruošiamas patiekalas, kuriam puikaus skonio priduoda marinuotų agurkų rūgštelė ir šiek tiek saldumo nuo medaus ;)


2-3 porcijos:
  • 500 g "Lapino puotos" šviežių ančiukų širdelių;
  • 2 nedidelių svogūnų;
  • 150 g marinuotų kelmučių;
  • 3 marinuotų agurkų;
  • 1 v.š. medaus;
  • 0,5 a.š. džiovintų krapų;
  • 1 a.š. maltų raudonųjų paprikų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Nuo širdelių nupjaukite "riebaliuką" ir perpjaukite išilgai.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir ant šiek tiek ant stipresnės nei vidutinės kaitros kepkite širdeles ~10 min., arba tol kol gražiai apskrus.
  3. Dėkite žiedais pjaustytus svogūnus, kepkite kol jie suminkštės. Tuomet dėkite marinuotus kelmučius, gabalėliais pjaustytus agurkus, medų, suberkite krapus, papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir pakepkite keletą minučių, kol viskas sušils.
  4. Patiekite su orkaitėje keptomis bulvytėmis ar kitu mėgstamu garnyru.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą